Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.05.2011 12:40 - Открит Дебат със Спароток на тема "Произход на Киро Методиев и брат му" в светлината на закона Торе
Автор: tzarkarui Категория: История   
Прочетен: 76102 Коментари: 99 Гласове:
5

Последна промяна: 28.05.2011 13:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
http://sparotok.blog.bg/politika/2011/05/24/tainata-na-nasheto-znanie.752849

Заформи се интересен дебат със Спароток. Предложих чу да се продължи тук.

:) Дебатът да започне СЕГА


http://www.forumat-bg.com/obshtestvo/1262-edin-mit-hristiyanstvoto


(За предпочитане, а и за да не се изказвате неподготвени, и да се налага да ви се повтарят неща, казани преди доста време ви препоръчвам да прегледате следните линкове:
http://karutzar.blogspot.com/2010/02/from-google-part-ii.html

http://karutzar.blogspot.com/2010/02/from-google-part-iii.html


http://karutzar.blogspot.com/2010/02/from-google-part-iv.html


http://karutzar.blogspot.com/2010/02/from-google-part-v.html






Гласувай:
8


Вълнообразно


1. tzarkarui - Аз съм потомък на богомили, но вс...
28.05.2011 12:41
Аз съм потомък на богомили, но всичките ми предци са се наричали Християни.

:) Изстрел в "пустото" - богомилството е антипод на християнството. Негово отрицание. Това твое твърдение може да се възприеме само по два начина: - или абсолютна неосведоменост (тип "една прочетена книга - Винету"), за да не кажа невежество, или опашата ЛЪЖА!
:) Ти сам си избери коя от двете вероятности е.
Ще благоволиш ли обаче да ми отговориш по отношение на комунистите и Тяхната Борба срещу християнството, на която ти явно горещо симпатизираш...

:) Айдеее, постави ме в догматични чекмеджета - не знам в кои по-точно. хехе :) По начина, по който се изразяваш, имам съмнения, че си дъновист. хехе Само дето ти липсва въже за самоубесване. Само съмнение де - не съм абсолютно уверен. Препоръчвам ти да прегледаш (няма да се преумориш от четене - гарантирам) един линк:

http://www.forumat-bg.com/obshtestvo/1262-edin-mit-hristiyanstvoto

-полезно четиво.

:) Не ми се занимава с религии тези дни (ооох, омръзнало ми е да отварям очите на прилепи), но ти предлагам (поради ограничението ти за одобрение в твоя блог) да отворя една нова тема в моя блог - там да си поспорим на воля и без абсолютно никакви ограничения в коментариите. Подразбира се естествено, че коментари на сексуално-извратена тематика не биха се допуснали. Но пък и двамата не употребяваме такъв словоред, така че - никакви ограничения.
:) Става ли?

Цар Кару І - ecce Inquisitor Curiae.
цитирай
2. anonymousbulgaricus - Идеята ти за дебат и подобен спор е ...
28.05.2011 14:57
Идеята ти за дебат и подобен спор е безпредметна. Доколкото мога да преценя, ти искаш да спориш на историческа тема с исторически аргументи. За да има полза от подобен дебат изходните позиции, методологията и терминологията трябва да са сходни. Това няма как да се случи, обаче, по простата причина, че постовете на въпросния Спараток, неговите коментари и мнения нямат никаква връзка по съшност и същество с науката история.
Да, темите уж са исторически има позоваване на извори, но единственото коректно, което той сам е направил, е че е сложил блога си в политика, а не в история, с което е дал както оценка на себе си, така и на позициите, които заема.
Да не говорим, че спор с човек, който цензурира блога си и маха опониращи коментари (не обидни и квалифициращи) и водещ дебата от менторска и едва ли не просветителска позиция на някакъв гуру, научен спор в такава ситуация не може да се води.
Освен това (изключвайки звуковите сходства и лингвистиката, които са най-добрия възможен инструментариум за историческа реконструкция), научните му аргументи всъшност се свеждат до непрекъснатотото повтаряне на 5-6 неща, щях да кажа автори, ама забравих за черепната деформация. Та няколко цитата на няколко отделени във времето и пространството автора - всичките извадени от контекст и въпросната черепна деформация. Така се получава двойна аргументация - повтарайки ги многократно той ги превръща в "аксиома историческа" и второ чрез тях доказва фантастизмите на база звукови и визуални сходсдва...
Поздрави за опита, ама в спор между политик и историк... историка може да вземе превез и повече популярност само ако стане политик..., но тогава ще престане да бъде историк:)))
цитирай
3. d3bep - АБе няма лошо, само не толкова остро ...
28.05.2011 18:01
АБе няма лошо, само не толкова остро и като цяло е хубаво да му пратиш линк.

Принципно не мога да докажа произхода на Кирил и Методии, то никой не може...

Обаче в историята:
- Като видя брадати дядки, стил на брадата заточен византиец БЕЗ право на самобръсначка и други остри предмети;
- Които със сигурност знаят много езици и търчат из целия свят, често с "просветителка" или "покръстваческа" цел и постоянно лалат за Господа;
- Които държат АВТОРСКИТЕ ПРАВА върху нещо, коеот обикновено следва да е национално или световно научно достижение;
- Които поризхождат от някоя маала с подчертан превес на определени малцинства;
- Които никой не знае какъв точно произход имат, нямат родословие, нямат нищо .Обаче, отгоре на туй са БЛАГОРОДНИЦИ(а уж там говорим за хералдики и родословия) и носат се по някоя голема благородническа титла, я са некой "сър", я рицар ,я нещо друго;
- От нищото добиват международни директорски звания;
- И разбира се ,са граждани на света. Българите ги имат за Българи, Византийците за Византийци, а Китайците - за Китайци;
- И основното обяснение как са направили чутовното си откритие е нещо от типа - Господ слезе и им го даде(по примера на Мойсея), ябълка му падна на главата (нема да казвам по кой пример) или изобрети го на тъмно в тях за да не се мъчи в лабораторията, където го смятаха за луд за връзване със спешна необходимост от държавна пенсия(пак няма да казвам по чии пример).....

Значи в тоя момент почва да ме сърби навсякъде...
Не е да не сме го виждали ,виждали сме го.
И номера с авторските права го знаем...
И нема дискриминация или етническа омраза...
А поредното "дежа-ву" в исторически аспект.

Поздрави за новият опит да разчупиш оковите, тея обаче са много здраво залегнали, и много стари Царю.... Но съмнението остава...
цитирай
4. aman - Видях тук в един пост, че въобще се ...
28.05.2011 18:55
Видях тук в един пост, че въобще се оспорва тяхното съществуване. Вие казвате, че вероятно са евреи или нещо от сорта. Аз понякога, около празника се питам що този празник е на "славянската писменост", що честваме Кирил и Методий при условие, че това дето учим в училище и празнувахме по манифестациите са го направили други хора на друго място - не те и не във Великоморавия. И как може един цар или княз или хан или каквото там му викат да реши да си смени езика и да наложи чужд за себе си административен и книжовен език, ей това ума ми не го побира. Не говоря за това дето поляци, англичани, испанци, а после и ние и гърците и румънците си внясяме от чужбинско царе, а за цар на собствената си държава, потомък на вековна династия и всичкото това се вика българи и България, пък той решил и сменил езика, при условие, че в тези векове, логично е да се помисли, че тоя език се ползва за служебни нужди и за църковни нужди, а даже да приемем, че някакви славяни са били повече от някакви българи нали поповете, аристократите и военните и граждански лица дето са управлявали се са българи и са говорили на български. Да учат чужд език, за да угодят на низините... То па бива демокрация в 9 век, бива, ама малко много ми идва. Не зная, вие сте историци, аз само наминавам, не зная какво мислите по тия въпроси, аз смислен отговор за себе си не съм намерил!
цитирай
5. virtu - Колкото и да ви е неприятно ,
28.05.2011 19:38
Кирил и Методии са българи , но тяхния дядо е трябвало да бяга от Българския двор. Те са от болярски род. Раждат се в изгнание . Така казва Константин : Моят дядо отиде в изгнание и там ме роди .
Колкото и да отричате тяхното дело е сигурно , че те превеждат свещените книги и създават основата на християнството в България. Не забравяйте , че в Моравия са живяли българи , от тях е Крум Страшни . Братята са покръстили 150 000 живеещи на река Брегалница. /пак в ареала на българската народност./
Когато византийският патриарх ги вика да се върнат , те не изпълняват неговата заповед , а отиват във Венеция и там защитават правото на българите да четат и пишат църковни книги на своя си език .
Отиват в Рим и там защитават правото на българите да се молят на своя си език . Папа Адриан благославя техните книги , пеят се песни на латински и български и ръкополага Методий за свещеник в Моравия , т.е. при своите хора.
Колкото и да ги отричате , те преживяват много несгоди и умират за делото на БЪЛГАРИТЕ !
Нашите възрожденци са знаели повече от вас . Михайловски , Раковски , Ботев са говорили по четири - пет езика . Те използват Светите Братя като щит срещу погърчването. Вие сега може да ги наречете византийски шпиони , мисионери и както си щете . Но те умряха и вярваха в Единния Бог .
По своята същност братята са революционери , защото драстично променят догмите и статуквото.
цитирай
6. virtu - Богомилството не е антипод на християнството.
28.05.2011 19:48
То е връщане към първоначалното християнство. От богомилите започва Реформацията в Европа. Отричане на църковните догми и връщане към Началото.
Когато говориш за християнство какво визираш : Православието , Католиците или Протестантството.
Всяка институция се е опитвала да сложи окови на Свободния човешки дух и се е провалила.
цитирай
7. virtu - В Християнството не се подчертава родът на светеца ,
28.05.2011 20:00
защото самата същност на вярата е ,че всички са равни пред Господа и са жители на Вселената. Защото Християнството иска да изравни хората ,независимо от техния род , произход и богатство.
Свети АНТОНИЙ е бил ТРАК ! Знаете ли го? Андон на тракийски значи цъфтящ.
Описан ли е произхода на св. Петка Епиватска? Тя е българка.
И когато искате да пишете за светците , прочетете малко повече!
техният живот е образец . Когато се опитвате да ги окаляте , приличате на тези , които изкараха Христос любовник на Мария Магдалена , Ботев-терорист , а Левски конспиратор. На някои им харесва да няма НИЩО свято. Ама има ! И не пипайте с мръсни ръце светците !
Издигнете се до тяхната Висота.
Кирил казва:
"Отсега нататък вече не съм слуга нито на царя, нито на някой друг на земята, а само на Бога Вседържителя!"
цитирай
8. d3bep - Християнската пропаганда ше я п...
28.05.2011 20:17
Християнската пропаганда ше я прескочим, колегат може след някоя година да му дадат някоя църковна кръчма или бардак под наем ,да си купи и той бентли :)

Значи, Аман:
Не ми е основния проблем че са евреи, или ако ще да са извънземни.
А че историята е менте.
1. Нито е техна азбуката.
2. Нито е техно "божието слово" за българите.
3. Нито е техно покръстването, с което аз не чак толкова много се гордея.

Важното е че гоним пак поредния фалшив кумир...
Истината е ,че те са пречка пред историята.. С тая фалшива азбучна легенда...

Доколкото разбрах, Спароток им приписва дребното, и недотам значително и сигурно - "попречване да се унищожат светите книги на български".

Лошото е обаче ,че не са светци заради това...
Ако бяха заради това ,с мед да ги намажеш, немаше да вдигам глас...
Кой с кого си дърпал брадите в клира ич не ме засяга.
цитирай
9. aman - Не не, не. И на мен ми е се та дали са ...
28.05.2011 21:07
Не не, не. И на мен ми е се та дали са евреи или патагонци всъшност. Просто отбелязах това дето видях в другия пост, дето пише, че въобще не са съществували и тук. По интересно и любопитно щеше да ми е да получа отговор на моите си въпроси - професионален или по-специализиран и не от учебниците по история, този го зная:)
цитирай
10. d3bep - Кой е реалният историческ иизвор от ...
28.05.2011 21:29
Кой е реалният историческ иизвор от онова време, че Борис е сменял езика?
Какви писмени свидетелства за два езика имаме?

Нека почнем от това.... Иначе разказът за борис, смяната на езика, на религията и половете е чудесен, ама се пита на какво почива....
цитирай
11. lado - Четете изворите. После тълкувайте. Не съчинявайте, не преразказвайте и цитирайте откъде са ви сведенията.
28.05.2011 21:30
І. Заглавие на Солунската легенда

: „Слово Кьирила философа како оувери Боулгаре Отче блсви”

Стравки: „како” – нар. как ; „оувери” – от „оуверити” – уверя, утвърдя.

І.А. Варианти на новобългарски превод:

І.А.1. Слово на Кирил Философ как убеди българите в Божата благословия.

І.А.2. Слово на Кирил Философ как утвърди българската Божа благословия.

И при двете тълкувания не се казва, че Кирил е българин и както ще видим
по-надолу, той не знае български до „определен” момент. Напротив – българите са ОБЕКТ на неговото слово. В първият случай те са непосветени, във вторият Кирил само утвърждава тяхната посветеност, както ще видим по-надолу – с изобретяване на букви.

ІІ. Първи абзац: „Кьириле, Кьириле иди вь землю и в иезики словинскьие се рекше блъгаре, тебе бо рче гь оуверити их и законь дати имь”.
Тук съставителите на текста поставят едно „Е” между „р” и „ч”, за да си получат удобен глагол за тълкуване – „рече”. Тъй като всички букви са неразделно изписани в стробългарският селекцията която се представя тук е по съображения, а не по даденост. И когато към „съображенията” се прибави и „съчинителство” на гласни – нещата изглеждат не от съвсем коректна светлина по отношение на съставителите, дори пропуснатата буква да е печатна грешка в първообраза.
Новобългарски превод: Кириле Кириле, върви в земите на тези, които по езиците словенски се наричат българи, тебе е предопределено да ги увериш и закон да йм дадеш.
ІІ.а. „Боулгари”-те на наречени „блъгари”, по СЛОВЕНСКИТЕ ЕЗИЦИ. Оттук следват най-малко две възможности. Тъй като фонема „у” няма в старобългарския и тя е винаги „оу”, то очевидно „боулгари” е абсолютно точен репит на bulgari. И възможностите са:

ІІ.а.1. Ако „словенски езици” е считано за лингво-индикация, то термина „блъгари” е близък изказ на съществуващото в лат. език bulgar, също както и „болгари”, което пък акцентува на „о”, за разлика от първото, което акцентува на „ъ”. Засега нямаме данни, кое е първообраза, но и това не ни интересува в тази статия.

ІІ.а.2. Ако „словенски езици” е считано за религиозна индикация и „боулгарите” по тази индикация са наречени „блъгари”, то е възможно етимологията на „блъгари” да има отношение към самата християнска вяра и „блъгари” да бъде тълкувано като „благи”. (каквото определение сме срещали, но не знаем от кого е поднесено като такова).

ІІІ. Втори абзац: Кирил решава, че „блъгарите” трябва да имат и „блъгарска земла” и тръгва да я търси през о-в Кипър, о-в Крит и стига до Солун. Питайки митрополит Йоан къде може да намери българите, той изведнъж чува „блъгъръ говорещи” – български говор. После гълъб му донася свитък и когато го скрива в пазвата си, свитъка му придава чудодейните си свойства и той научава речта от свитъка и освен това се изтрива от паметта му гръцкият език. Не е казано, какъв език е усвоил Кирил от вълшебният свитък, но тъй като в приказните писания последователността обикновено е обърната, то считаме, че свитъка е бил носител на българска реч.

ІV. Пети абзац: За Кирил чуват българите и под Солун се събират българските князе десимир Моравски, Радивой Преславски и всички останали български князе, които воюват 3г.за правото Кирил да йм бъде предаден, като казват „дайте ни човека, който за нас е изпратен”. Тук имаме друг момент, че Кирил е изпратен, а не е отишъл по свое желание.

V. И последен абзац, който беше главното основание да се напише и тази статия. След употребата на „блъгаре”, Кирил отново преминава на термина „боугаре”, явно това е било без особено значение на съставителите на първоръкописа. Той малко учи българите, но пък те много повече приемат като поучения и т.н. Същественото тук е, че се говори за „православна вяра”, и това не могат да бъдат времена по ранни от Vв. И стигаме до голямата изненада, която не е поднесена от този текст, а от текста на Тиквешкия сборник, който е даван тук под линия като сравнения на думите. Ето и изречението:
„Поеше мене боулгаре сь радостию великою и приведоше мене вь град Равьнь на реце Брегалнице…”
И според Тиквешкия сборник:
„Поемша мене боулгаре сь радостию великою и приведоше мене вь град Равънъ на рекомеи Брегалнице…”

Общото схващане до този момент е, че става въпрос за река Брегалника, Българска или Панонска Морава и т.н. В текстовете от тази легенда НЯМА ТАКИВА УКАЗАНИЯ.
От приложения текст „реце” по никакъв начин не може да се приеме за „река”, тъй като в старобългарския „река” се изписва точно като „река” и няма никакви други подобия. В текста за да се стигне до „река” от „реце” е пренебрегната предната сричка „на”. С нея имаме думата „нареце”. И тази дума комуникира съвсем точно диалектно със старобългарските „нарицати”, „нарицайон”, „нарицайеши” несв. вид., и „нарицайемъ” сег.стр.прич. – наричан.
В Тиквешкия сборник, за „нареце” е употребена думата „нарекомеи”, където „нарек” е вариант на „нарицати”, „нарешти” и т.н. Като финал какво казва Тиквешкия сборник: Той казва че: „ вземаха ме българите с радост велика и ме заведоха в град Равънъ наречен Брегалнице”. В старобългарския език „равънъ” е прил. което с дума от м.р. става „равьнь”, а със ж.р. „равъна”. Този град „Равьнь” явно не е съвсем ясен и като изказ за писеца на легендата, затова той уточнява с дума явно по-понятна на тези за които е предназначено четивото „Брегалнице” – съвременно звучене – Брегалница. За да го предаде с ж.р., значи и разбирането на за рода на „Равьнь” е било, че той също е от женски род. Справка – Малък „ер” (Ь) има фонетична стойност между „е” и „и”, а големият „ер” (Ъ) има стойност между „о” и „у”.
Така, че възможния прочит на древното „Равьнь” в съвременен вариант е равене, равини, равени, равине. Очевидно имаме първообраза на съвременните български думи „равна”, равнина”,”равни” и т.н.
Древната „Брегалница” е пределно ясна – това е селище покрай брега. Съвременни Бреговица, Бреговница и т.н. Брега обаче НИКАК НЕ Е ИЗЯСНЕН ОТ КАКЪВ ВИД Е. Той се приема за речен бряг при досегашните тълкувания именно поради обстоятелството, че „реце” е приемано за река. Ние обаче ще внесем малко смутно разнообразие в конюктурата на българската история и ще твърдим, че това е МОРСКИ БРЯГ. И че става въпрос не за Българска или Чешка Морава, а за РАВЕНА, столицата на Теодорих Велики. Защото остроготите според РТ са балкански военни подразделения и точно там трябва да отиде Методий впоследствие като Епископ, назначен от папата. Сред своите съплеменници и своите единоговорци. Именно там някъде се развива прочутата битка описана от Енодий, че се срещнали българи и остроготи. Тази битка, от гледна точка на тази статия придобива облика на верска битка, една битка за религиозна предопределеност, между сродни етноси, но различни по вяра и по организационна определеност в армията на Теодорих. Тук става и по-ясно, как българи ще се намират на Апенините в армията на Йоан при битките му с Тотила. Няма да търсим обяснения, как учениците на Методий прогонени от Равена стигат на Балканите, тъй както не търсим и как Кирил от Дамаск отиде в Александрия, в Египет и през Крит и Кипър стигна до Солун. От Солун до Равена във всеки случай е по-малко разстоянието отколкото до от Александрия до Солун. Именно в Равена Методий може да бъде наречен еретик от папата – не този който го изпраща, а следващия (Равена е столицата на арианина Теодорих) и от там да разпространява глаголицата. Именно и поради това, глаголицата е най-вече разпространена сред хърватите и именно сред тях получава най-широко разпространение, както и на север от Равена е пълно с български топоними – много повече отколкото в днешна България.

Тези набързо нахвърляни съображения изхождат от даденостите на Тиквешкия сборник, че Кирил Философ е заведен от българи в Равена. Несъмнено попските писания гъмжат от несъобразности, но единственото на което можем да се осланяме с относителна сигурност – това са имената. А според тях в Тиквешкия сборник, Кирил ( или Коурил) роден в Кападокия е отведен от българи в Равена, където най-вероятно след това е назначен за епископ и Методий, преди на пристигне в Морава по покана на българските князе ( без значение засега за коя Морава става въпрос). И е изпратен в Равена от българският Княз Михаил, чийто територии са точно от другата страна на Адриатическо море – Илирия, Дардания, Двата Епира и Тесалия по-надолу. Именно с разбирането за Равена става ясно изречението от Нестор, че „Методий останал в Моравия, а Кирил се върнал да учи български език.”. Явно пътуването на евентуалните братя е било от Равена нагоре (на север) към Моравия (или на изток през морето към българска Морава) за да може Методий да „остане” в Морава, а Кирил „да се върне”. Къде се връща е ясно след като умира в Рим.

цитирай
12. thedarkangel1977 - това звучи като призив - помооощ ...
28.05.2011 21:56
това звучи като призив - помооощ хора... атака по спароток... а?
цитирай
13. d3bep - Ладо, мерси за превода, братле. ...
28.05.2011 22:21
Ладо, мерси за превода, братле.
Точно за нещо такова става дума, намесата ти е точно на място.

Макар че легендата е крайно несигурен източник откъдето и да го хванеш... Очевидно става дума пак за вид християнско мисионерство...
Иначе идеите за Равена са интересни, напомнят ми на Боцмана
цитирай
14. lado - Дзверко, Цялото е на Боцмана. Няма и ...
28.05.2011 22:40
Дзверко, Цялото е на Боцмана. Няма и една буква от мен. Единствено исках да подчертая, че трябва да се придържаме към изворите, да гледаме за коректен превод, и да тълкуваме. Защото пропагандата не е от вчера. Мегаломанията - също. Имперските попълзновения - тоже. Попските манипулации - натюрлих, не трябва да се пренебрегват. Само бегъл пример : В "ЛИБИ" е написано - "съграждани" и се отнася за българи и ромеи, а БАН-ските старчета го превеждат "съседи". Е, кой по-добре знае какви сме се падали от съвремениците на събитията? Въпросът е обаче къде отива Първото българско царство от златаровата история, ако сме били съграждани с ромеите (римляните от ИРИ)
Боцмана има и по-дълбоки разкрития за Курил ли е , Кирил ли е - но всичко въз основа на документите. Поздрави ! :))))
цитирай
15. d3bep - Абсолютн осъм съгласен, Ладо! В ...
28.05.2011 23:00
Абсолютн осъм съгласен ,Ладо!
В средновековието нямам претенции да съм експерт, така че - мерси за статията ,кояот си постнал, и поздави на Боцмана!
цитирай
16. bgwest - до d3bep
28.05.2011 23:33
Недей уйдисва на чужди акъли, приятелю.Не ти трябва....Имаш си достатъчно мозък в главата
/имам впредвид включването ти в този постинг/
цитирай
17. dolsineq - - Благословен (да бъде) бог, който не ни даде за ло"в на зъбите на нашите невидими врази, а съкруши тяхната мрежа и ни избави от гибел!"
29.05.2011 00:35
1. Гласувах отрицателно заради фамилиарното ти и хулиганско държание, tzarkarui.
2. Прочети "ПРОСТРАННО ЖИТИЕ НА КИРИЛ", за да си отговориш на въпросите. Дали Кирил Философ е написал азбуката, това няма никакво значение. Неговата заслуга е в това, че е запазил езикът на българите от погърчване, поставйки го на едно ниво с останали три и превеждайки църковната литература на български,
3. Това е коментарът ти в блога на Спароток, който е причина да се намеся. Прочети го още веднъж и се извини поне мислено на един достоен българин, чиито труд сам папата е признал. В негова чест /папата/ се е разпоредил Св. Кирил да бъде погребан с папски почести. Мир на душата му!
...............................
"Хубава статия. Благодаря. Обаче има доста премълчани нещица. Като например семитския произход на Кирчо Методиев и брат му (Кирчо бил път до Египет да си копне по типичен за племето си цапцарапски метод т.нар. кирилица и глаголица от коптите), ролята на борката първото чифутоидно мекере - българоубиец в цялата приказка за просвещението, ... да не изпадам в подробности.
Аз лично не вярвам в случайностите.
Случайности няма - има закономерности.
... Солунските просветители са носители на една хилядолетна традиция родена в сърцето на Тракия...
:) Айде бе - сериозно? Следващата стъпка в семитската пропаганда е да се "докаже", че БълГария е територия на която са се зародили семитските народи (всички до един с рязани пластелинчета). Много плоско - първо борката (мекере

Ако това, което казваш Спароток за българите като носители на Светлината е истина (и то Е), то Кирчо Методиев са носител на Мрака. Защото този Мрак проповядва лъжливи и изкривени доктрини, възхвалява робството като еталон за човешко поведение, и скрива "истинското" Небе и Светлина от наследниците на Хор - ХОРата. :) А пък тези ХОРа са имали една особеност, която ги разграничавала от слугите на Мрака - Инкова кост. :) Но пък това са подробности...
Цар Кару І - ecce Inquisitor Curiae"
цитирай
18. d3bep - Недей уйдисва на чужди акъли, пр...
29.05.2011 11:27
bgwest написа:
Недей уйдисва на чужди акъли, приятелю.Не ти трябва....Имаш си достатъчно мозък в главата
/имам впредвид включването ти в този постинг/

Не съм популярен с това да съм увиснал на акъ;а на който и да било, колега, но блгодаря за предупреждението...

Като изключим малко острият тон на дискусията, който обаче според ме нби следвало да се успокои от ДВЕТЕ страни, щото ... да не обяснявам, но агресия и явна неприязън са сестри, а в историята не би следвал оводещи да са политически, идеологически ли религиозни предпочитания....

Та като елиминираме това, дискусията има основание.
Виж какво е казала Дулсинея" предпазил българският от погърчване....
Ами аз не съм изобщо убеден в това.
Търво, ако българите са траки, то за период от минимум 1400 години преди Кирил и Методии те официално са ползвали гръцки.

Второ, налагането на език ИЗОБЩО НЕ Е ЦЪРКОВНО ДЕЛО. Не мога да си предсава на Симеон и Борис кой е тоя дето ще им НАЛОЖИ да ползват език, дето не искат...
Но цялото съждение е основано на мит! Няма как да има държава, а някакви попове чрез задкулисна машинация да й наложат език.
Първо ,за какво е властта.
И второ, езикът иска учене, което е работа пак на властта. Смяната на езика не зависи от решение на поповете на събор в Пампорово.
Каквото РЕШЕНИЕ МЕЖДУ ДРУГОТО НЯМА. Не съществува решение в тая насока.
Наложената представа за някакъв подмолен заговор, подкрепен от противоборство между траки ,прабългари и славяни и християни и езичници в българската държава, дето Борис едва ги крепи, също няма никакви основания, а рисува нечии представи.
цитирай
19. get - - Простете мен дилетанта ! - да питам, по знаещите ?
29.05.2011 12:05
- Няколко уточняващи въпроса:
а/ остро(истро)готите на Теодорих, какъв език са ползвали ?
б/ били ли са християни (от какъв вид ?) ?
в/ глаголицата от кога се употребява - относно нея има ли написана със същата богослужебна литература ?
г/ кирилицата или климентицата от кога датира ?(мисля имаме нейни образци поне от ІV в.)
д/ тези образци, на кирилицата какъв ареал на разпространение имат ?
е/ можем ли да приемем за достоверен факт твърденията на хърватите, че глаголицата започва да се разпространява по настояване на св Иероним още от ІV в. ?
ж/ в този ІV в. има ли станало нещо значимо, за църквата ?
з/ през VІІв. има ли нещо друго значимо станало в църковният живот ?
- Като заключение !! - на базата на така динамично променяща се църква и христология - само за език и графема(азбука) ли може да иде реч ... или нещата са по-сериозни и идват от едни по-ранни времена ??(вследствие църковни решения, които се явяват препъни камък в отношенията на източната и западната църкви).

Искам да отбележа ! - Бях толкова многословен, по причина, че ако разглеждаме ограничително проблема, "българска азбука" и "покръстване" на българите, само през призмата на първите две - Мисля ще сбъркаме ??!

- С уважение !

от Гет "ктист"
цитирай
20. dolsineq - @18. d3bep
29.05.2011 14:59
d3bep, този израз, който сега ще прочетеш са последните предсмъртни слова на Кирил: "Благословен (да бъде) бог, който не ни даде за ло"в на зъбите на нашите невидими врази, а съкруши тяхната мрежа и ни избави от гибел!" - Имаш ли идея за какви "невидими врази" говори Кирил Философ? Целият му живот е отдаден в служба на християнството и налагане на славянската писменост. Много добре е съзнавал Борис 1 Михаил, че разпокъсани тракийските племена са уязвими и лесна плячка за узурпиране. Миналото го е доказало. Траките са веднъж вече изгонени от Ал. Македонски, а сега отново всичко се повтаря. Последвалите 200 г византийско "присъствие" го доказват, нали така? Защо тогава отхвърляш версията за постепено погърчване, която е реална, а не въобръжаема.
цитирай
21. lado - Долси, мани тея попски лозунги. ...
29.05.2011 16:28
Долси, мани тея попски лозунги. Вникни в последните коментари на Дзер и Гет. Те не задават въпроси, както ти изглежда. Те дават направо отговори. Ако ти пука, де.
цитирай
22. lado - Що пък да не го напиша - всичките п...
29.05.2011 16:33
Що пък да не го напиша - всичките проблеми на българите до падането им под турско са резултат на попските борби вътре в християнската църква.
Единственият, оценил и възстановил "Особеното българско битие" е Василий Българоубиец
цитирай
23. dolsineq - Долси, мани тея попски лозунги. ...
29.05.2011 16:54
[quote=lado]Долси, мани тея попски лозунги. Вникни в последните коментари на Дзер и Гет. Те не задават въпроси, както ти изглежда. Те дават направо отговори. Ако ти пука, де
..............................

Ладо, съгласна съм, че църквата е също един от лостовете за поробване, но в случая тя със славянското писмо са обединители на тракийските племена.
Д3вер пита: 'Първо ,за какво е властта." - сега пък аз не разбирам, как разпокъсани племена ще се преборят с една силна империя, като Византия. И не забравяй, че племената проповядват различни религии, вкл. и езиците им, дори и да са близки, пак не е достатъчно.
цитирай
24. d3bep - Хванала си въпросът, който ти се ...
29.05.2011 17:45
Хванала си въпросът, който ти се струва, че ти уйдисва, Дулси :)
Не е така работата.
И идеята ти, че така наречената "борисова българия" е механичен сбор от племена, ми се вижда най малкото чудна.

Значи, отричаш преди борис всички български владетели, така ли?
И точно как си представяш 10 различни, поне неразбиращ исе по товите думи племена да се обединят защото някой ги научил да пишат на току що съчинисана или паднала от небето азбука?

Можеш ли да ми обясниш този феномен, чисто практически, и без задължителните сакрални цитати от "светите книги"?

Щото изкарваш тая теория, за племена, племенуги и обединения, обаче тя куца с двата крака и с едната ръка... поне.
цитирай
25. dolsineq - "Благословен (да бъде) бог, който не ни даде за ло"в на зъбите на нашите невидими врази, а съкруши тяхната мрежа и ни избави от гибел!" - Имаш ли
29.05.2011 18:24
d3bep написа:
Хванала си въпросът, който ти се струва, че ти уйдисва, Дулси :)
Не е така работата.
И идеята ти, че така наречената "борисова българия" е механичен сбор от племена, ми се вижда най малкото чудна.

Значи, отричаш преди борис всички български владетели, така ли?
И точно как си представяш 10 различни, поне неразбиращ исе по товите думи племена да се обединят защото някой ги научил да пишат на току що съчинисана или паднала от небето азбука?

Можеш ли да ми обясниш този феномен, чисто практически, и без задължителните сакрални цитати от "светите книги"?

Щото изкарваш тая теория, за племена, племенуги и обединения, обаче тя куца с двата крака и с едната ръка... поне.

.......................................
Относно съставянето на азбуката, дошла "отвише" вече се разбрахме, Д3вер, че е невъзможно... Ако с теб живеехме в ІХ в, аз с две ръце и два крака ще подкрепя Борис І. Византия е в своята сила на управление и траките са й първата цел. Жалко, че не го виждаш това или не го показваш, но поне от разстоянието на годините, би трябвало да си усетил мераците й. Пък и тя го показа на практика през 1085 г. Не отричам епохата преди Борис І. Тя не е изчезнала и в небитието, апокрифна са я направили съвремените тълкуватели на древна история.Отричат я официалните ни историци, като ни изкарват варвари, дошли от Азия. Някой беше подчертал,че да говорим за държава във вида, в който днес познаваме е пресилено, но за българско царство е вече разумно и необходимо, нали така?
В заглавието повтарям въпроса си. Опитай се да ми дадеш някакъв отговор. Ще ми е интересно да разбера какви "невидими врази" ти би предложил. :)
цитирай
26. d3bep - Дълъг диалог ше стане. ВИж по - скоро ...
29.05.2011 19:55
Дълъг диалог ше стане. ВИж по - скоро предният ми въпроси и си кажи мнението по него, щото ми избиваш настрани в официалната версия. Всек ипът не ми отговаряш на ъпросите, а ме фърляш някаки гадания.

Какво е имал предид, тряба да го питаме той да ни каже и пъро да потърди тъй ли е казал, после по - напред в изказането си той е оплюл "езичниците", "паганците" и "триезичната ерес", тъй че вероятно някои от тях да има предид, макар че де да зная що да са невидими...

Странен дебат се получава.
В него нито Спароток, нито Цар Кару 1 участват....
цитирай
27. get - - Простете новата ми намеса !!
29.05.2011 22:02
- Мисля че, диспутът както бе обявен е безплоден и няма да ни доведе до никъде !!

- Белята е станала много по-рано от времето на Борис-Михаил ... още през далечните VІІІ - VІ в. пр. Хр.(Мисля ?)
- Като пример - Искам да питам, Какво е станало с Балтазар вавилонски и защо ?
- Какво ще кажете за историята на царица Езавел и цар Ахав ?! ... справка Библия "Царства" .
- Какъв "нов-втори" завет, след освобождаването от вавилонски "плен", сключват емисарите на асирийците Ездра и Неемия, с народа на Ерушалаим(?)(в интерес на истината, той е "енти" по ред) ?
- Що е това прозелетизъм ? - какво място има в юдейската религия ?

- Защото след тези важни исторически "репери", идва "елинизма", тоест налагането на "койнето". След това отново се повтаря, същото събитие-механизъм, вече съотнесено към Бизантион(изначално тракийски) ... в последствие "византийски". Междувпрочем - може ли накратко някой, да ми обясни простичко - какво да разбирам под "византизъм" и Византия ?

- С уважение !

от Гет "ктист"
цитирай
28. dolsineq - към d3bep и get -
29.05.2011 22:55
Който иска много да знае, да чете повече и по-малко да пита! ;)
Лека вечер! :)
цитирай
29. d3bep - Който иска много да знае, да чете ...
29.05.2011 23:11
dolsineq написа:
Който иска много да знае, да чете повече и по-малко да пита! ;)
Лека вечер! :)

Принципно имаше такъ лаф:
Който пита - е тъп за 5 минути :)
Който не, за цял живот.

Макар че Ладо ти го каза, Дулси.
Нямам съществена нужда да те питам... Наричат го "ПОДСЕЩАЩ" въпрос.
Понякога не работи, еми какво да напрайм?
цитирай
30. d3bep - - Защото след тези важни истор...
29.05.2011 23:13
get написа:

След това отново се повтаря, същото събитие-механизъм, вече съотнесено към Бизантион(изначално тракийски) ... в последствие "византийски". Междувпрочем - може ли накратко някой, да ми обясни простичко - какво да разбирам под "византизъм" и Византия ?

- С уважение !

от Гет "ктист"

Принципно оттука трябваше да продължа подсещащите въпроси към Дулсинея, ама реших че идва много дълго, широко... и безпочвано, след каот тя не ми отговаря, а ме изпитва на "евангелието"...

Поздрави!
цитирай
31. get - - Драга dolsineq - не се чувствай ангажирана лично(засегната) от въпросите ми(ни) !!
30.05.2011 08:47
dolsineq написа:
Който иска много да знае, да чете повече и по-малко да пита! ;)
Лека вечер! :)


- Не ги поставям пряко към теб а към тези, които ще се изкушат да пишат по темата !
Това са едни много сериозни "препъни камъни" като исторически моменти и историографски интерпретации ... правилно разбери !!

- По въпроса има много изписано но зад тези всички, или поради океана от думи мисля истината съзнателно е прикрита !!
Какво имам в предвид ? - говори ни се че поне от 12 в. пр.хр. имаме монотеистична религия ! - Така ли е ? - като се зачетем, виждаме че "етноса" носител на тази религия иизобщо не практикува монотеизъм ... по-скоро е пантеизъм или политеизъм. В същото време представителите на тази религиозна шщола, вече в късно време ни убеждават че те и единствено само те били монотеисти. Пак четем, установяваме че те, не само, че не са монотеисти но и извършват твърде успешни подмени в божественият пантеон на заварени местни вярвания, на местата и народите, които са ги приели !! Това първо във Вавилон, където заместват върховният бог с тяхна богиня(която и зразява деструктивното начало в природат). По отношение историята на царската двойка Езавел и Ахав живели на практика във Финикия става нещо подобно ... дори убиват нещастницата изхвърляйки я през прозореца след което унищожават децата им, като продължители на династичната линия. Но не това е най-страшното.
- Където отидат тези двуличници, носят със себе си чувство за богоизбраност, сякаш бог е само техен - Що за бог е, като ще е ексклузивен по своя характер ??!
- Освен че съзнателно профанизират и обсебват местни религиозни култове, Второто което правят е да въвеждат навсякъде сегрегацията - доказвайки че една част от хората са по-долни, с това целят още и въвеждането на робството, както духовно(като власт) така и чисто в стопански и битов план !!
- Накратко това :)) !

- С уважение !

от Гет "ктист"
цитирай
32. anonymousbulgaricus - Драга дулсинея. Идеята, че в лицето ...
30.05.2011 09:16
Драга дулсинея. Идеята, че в лицето на Спараток си намерила своя рицар на печалния образ е толкова красива, но точно като въпросния Рицал и твоят му се привиждат великани наместо вятърни мелници. С тази разлика, че Сервантес е и образът му са забавни и не вредят никому. Прави разлика между политика и история и между желано и реалност. Въпросите, които задават колегите и които са тема на разговори по повод азбуката и покръстването са много съществени от гледна точка на историческата наука и крайно политизирани от гледна точка на съвременната реалност. Но дори да приемем едно към едно късния - повтарям късния разказ за делото на светите братя (виж въпросното "Пространно житие на Кирил от кой век ти е дошло като препис или съставителство та го четеш) пак си остават въпросите:
Кирил и Методий не са създали кирилицата, работили са за императора на ИРИ и са изпълнявали негови поръки. Т.е. нищо българско не са запазвали или създавали.
Създадената от тях Глаголица пак по официалната версия е направена за великоморавския княз - отново не за българи и не следвайки българския език като модел.
Създадената от тях азбука не е славянска - нито българите нито великоморавците през този период са се самонаричали или са били наричани "Славяни".
Триезичната догма - какво точно е това и защо единият език в нея е еврейски - къде в християнски храм през този и всички други исторически периоди от втори век досега си видяла богослужбни християнски книги на еврейски и проповед на този език. Те християните са се мъчели да се разграничат и са бягали като дявол от тамян от евреите, не за друго, а щото в ранното хриситянство евреите в Рим са били бунтовници и гонени, възприемано като еврейска секта ранните християни са гонени точно по тази причина и точно затова са бягали от еврейските си корени. И то триезична догма в период, в който има богослужебни християнски книги на коптски, грузински, арменски, готски, а за Иисус знаем, че е говорил не на "еврейски", а на арамейски?
цитирай
33. anonymousbulgaricus - Номерът с триезичната догма е въ...
30.05.2011 09:26
Номерът с триезичната догма е въпрос на Реформацията на запад, която става доста векове по-късно от времето, в което на изток хората са си богослужепствали на роден език.
Да продължим още с разните въпроси и странности около "панонските легенди" - забележи легенди! Има глаголически текстове от преди посечените дати за написване на глаголицата, има сведения и за такива кирилски текстове?
Азбуката не може да е "славянска" и ползването на една или друга азбука не значи обезличаване на езика или асимилация към ползваемата азбука. Че тогава всички народи дето ползват латиница що не са латинци, българите като ползвали маймуница (гръко-латиница) преди официалното приемане на кирилицата що не са станали гръко-латини, руснаците, сърбите, украинците и т.н. като ползват кирилица да не са станали българи. Този ефтин пропаганден ход е елемент от възрожденските борби на българите, когато разни интелегенти са почнали да говорят на гръцки, а не да ползват гръцката азбука - има огромна разлика между двете случки. От факта, че до Реформацията богослужението в западните църкви е ставало на латински, не на национален език не се сещам някой католически народ да са станали "латини", нищо че поради именно този богослужебен език на балканите така сме им викали, пък те говорели на Лингва Франка, за да се разбират помежду си независимо дали са французи, фламандци, валонци, нормани, саксонци и т.н.
Писменият език през средновековието се ползва за три неща - богослужене, административни цели, създаване на официална литература. Той не е народен, никой не образова масите на писмен език. Елитарна работа е! Точно този факт предопределя и категорично доказва, че езикът който е приел Борис (ако е Борис) е български и никакъв друг, той е богослужебен и административен и книжовен. На него се слави бога и царя и въобще словото божие върви на него.
Въпросът за самия Борис и времето и мястото на приемане на християнството от българите и съответната азбука пък е съвсем друг и не задължително един!
цитирай
34. anonymousbulgaricus - И недей да тракаш траки през 9 век. ...
30.05.2011 09:35
И недей да тракаш траки през 9 век. Ако българите през девети век са искали да се нарекат траки, смятали са се за траки и са тракосвани по някакъв начин - държавата им е заемала половината Европа, тъй че никой нямало как да им попречи да си се наричат кеф им траки, кеф им маи, кеф им римляни, кеф им марсианци. Не са се наричали траки, не са били наричани траки. Траки е служебен термин, не е самоназвание (или поне не на цялата общност от народи живели на балканите, които наричат траки) - запомни го това. Ние не знаем дали всички, които в антично време са били наричани "траки" не са се обиждали от това. Няма запазен източник, в който някой наречен "трак" да изразява гордо принадлежността си към "траките". Дори Максимин Дая, дето се е гордеел с произхода си и е искал да смени столицата на Рим се е викал дак, а не трак.
Византия също не съществува - няма такова нещо, още по-малко през 9 век. И още по-малко през 9 век на ИРИ са и проблем "траките" или пък който и да е било на север. Проблемът на ИРИ винаги е бил на юг-югоизток. Защото там има цивилизационен сблъсък и през античността и през средновековието. Това на север е било дразнещо, но част от общата културна и цивилизационна среда, а като им додеяло през 10 век първо Цимисхи, после през 11 и Василий окончателно решават въпроса, при това без особено да се напъват, релално погледнато. Същото правят и османците, като печелят тюрските народи цивилизационния сблъсък на юг и ИРИ престава да им бъде пречка. За има няма век почти без битки си вземат целия северен хитерланд.
цитирай
35. anonymousbulgaricus - По темата малко, макар и не точно. ...
30.05.2011 09:41
По темата малко, макар и не точно. Някой ден, като остане време са по сериозно обследване ми се ще да пусна пост по повод българските царски (аристократически) имена през 9-11 век. От въпросния Михаил натам (незная що му викат Борис и дали Борис е равно на Михаил или става върпос за две различни лица управлявали две различни Българии през този период). Та какво се получава - Михаил, Симеон, Йоан, Михаил, Никола, Давид, Моисей, Аарон, Самуил, Гавраил, Йоан... Ще кажем - е нормално приели сме християнството, какво по-редно имената да са библейски. Ама що с изключение на Петър и Никола са все старозаветни? При това не случайно старозаветни?
цитирай
36. d3bep - По темата малко, макар и не точно. ...
30.05.2011 10:52
anonymousbulgaricus написа:
По темата малко, макар и не точно. Някой ден, като остане време са по сериозно обследване ми се ще да пусна пост по повод българските царски (аристократически) имена през 9-11 век. От въпросния Михаил натам (незная що му викат Борис и дали Борис е равно на Михаил или става върпос за две различни лица управлявали две различни Българии през този период). Та какво се получава - Михаил, Симеон, Йоан, Михаил, Никола, Давид, Моисей, Аарон, Самуил, Гавраил, Йоан... Ще кажем - е нормално приели сме християнството, какво по-редно имената да са библейски. Ама що с изключение на Петър и Никола са все старозаветни? При това не случайно старозаветни?

Изядохме боя за тоя ти пост, браткиш...
За съжаление, справедлив.

Специално за "героизмите" на Самуил книга трябва да се напише. Дето сега плачат и го героизират, той е същинската причина за това:
- българската държава да остане без престолонаследник - благодарение на тайна, кояот знае само византийският двор и евентуално евреите - романьоти, палачи там;
- да е разделена пред византийското нашествие(виж и Шишман за сравнение);
- да воюват българите помежду си;
- по известен тертип(къде?) да избие ЦЯЛ РОД - и то на БРАТ си Аарон, който е реалният победител на изантия, приписваната на Самуил победа е грабителско нападение над бягащата от Сердика византийска войска;
- да се вкара българската конна войска в блато посред засада по реме на ... обсада, която българите трябвало да водят?
- заедно с българия да падне под византийско и... сърбия?
- и разбира се, накрая по библейски "умрял от мъка" а трупът му изчезнал. За сметка на това обаче на един него подчинен, по малко име Давид, виновен за загубата на българската войска, трупът му не изезнал, напротив. Както ослепили сите му войници, византийците него изведнъж го дарили с благородническа титла и византийско гражданство...

В най - добрия случай ше го нарека византийски агент, поробил България и Сърбия.
Но го виакме, герой с паметници...
цитирай
37. anonymousbulgaricus - Дааа, Самуил - нищо по-различно от ...
30.05.2011 11:21
Дааа, Самуил - нищо по-различно от Крали Марко или жида Шишман... Амбициозен, некадърен, жесток и нагъл тип, който съсипва възможността, която братята му извоюват - да бъде запазена българската държава. И глупостите покрай неговото царуване чет нямат.
Давид - първородния убит докато дреме под някакви дъбове от някакакви минаващи влашки овчари. Водач на въстание срещу императора във война с империята дреме сам и неохраняван под някакви дървеса....
Борис Втори - как па така нацели единствения глухоням пограничник в българската и световна история, че е без късмет този цар, верно е, ама все пак не е бил скопен - за разлика от брат му Роман.
Самуил водел въстанието - тинтири минтири - дали му да управлява видинско. Патриархът е в София, Аарон води преговори с императора, него императора напада в София и той разбива същия император при Траянова врата.
Аарон е заловен и избит заедно с рода си напълно предателски и на християнски празник на всичкото отгоре. След смърта му патриарха се мести в Охрид, Самуил вече е пълновластен господар на ситуацията, затова и никой не помага на Роман при Скопие, Самуил нужда от цар няма.
Като самостоятелен владетел - зарязва върната северозападна България (избора на Аарон за столица Сердика е абсолютно стратегически от гледна точка на българските земи и възможностите за тяхната защита във всички посоки. Отива да оплячкосва Тесалия, което е далеч от всички стратегически посоки за водене на бой, не успява при Солун, докато завладяват Видин ходи на екскурзионно летуване до Одрин и къде го хване някой ромейски военачалник с някаква войска все го бие като куче.
Показателно за българите през този период е, че въпреки всички неудачи и кофти цар дето им се паднал за финала достатъчно дълго и героично се държат, а тези на север от Дунав така и си остават непокорени. Ама това пък е съвсем встрани от темата:)))
цитирай
38. anonymousbulgaricus - Всъшност тази тема се изчерпа с о...
30.05.2011 11:54
Всъшност тази тема се изчерпа с отговора на един единствен въпрос - има ли на територията на средновековна България - такава каквато е през 9 век поне една църква или манастир построени тогава на името на братята Кирил и Методий. Ако някой покаже такъв - може да продължим и разговора и спор, ако въобще има такъв. Ако обаче такъв не се намери наличен... за какво просто си говорим. Равноапостоли, дали ти словото и богослужебните книги и никакъв помен и спомен и знак на признателност.
цитирай
39. get - - А-а ! - Не ! - Само Марко "кралевити" ... Не !
30.05.2011 12:02
anonymousbulgaricus написа:
Дааа, Самуил - нищо по-различно от Крали Марко или жида Шишман...


- Ако ми говорите за Марко Мърнявчевич (1335 - 1395) деспот на Прилеп може !

- Но ако говорите за Марко Кралевити ... там не давам да пипате !:((

Първият е един конформист - вторият е Бог и епичен герой от съвсем друг вид !!

anonymousbulgaricus написа:
От въпросния Михаил натам (незная що му викат Борис и дали Борис е равно на Михаил или става върпос за две различни лица управлявали две различни Българии през този период). Та какво се получава ...

- Когато си изясним какво става сред "висшият" клир през ХІ в. - Що си ритат калимявките ?
- Какъв е етносният признак на "готите"-гети ... тези от Брегалница-Равена ?
- От какъв корен е името на Торино и защо на главната му улица, името и е "Principi D'ACAJA" ... нещо много близко до Дакия.
Може би, ще започне да ни става ясно (!) - Защо братята Асен и Петър са с произход иззад Дунав и тамошен нобелитет. Пък царството на Йоаница се нарича на В/балахи и Боулгари. Също мисля, че КалоЯн ... не е от гръцкото "Хубав" Иван а със съвсем друг произход и значение !! - Та накратко - това от мен :))

- С уважение !

от Гет "ктист" той и тауроСкит

П.П. Е-е-ех, що не завърших на времето история ?!!
цитирай
40. d3bep - Ами те РОман и брат м уса били заедно. ...
30.05.2011 12:06
Ами те РОман и брат м уса били заедно.
За Роман е изестно от палачите, чее бил скопен.
ойникът, който ги среща, е на самуил.

Той не пронизва Роман, а брат му.
Защо - приличал на ромеец тъмното :)
А скопеният е проъзгласен за цар маакр е той явно ече не иска да се занимава...
Него за ромеец в тъмното не са го зели, ромейците имат .. пи*ки явно...
Или обичаят е такъв, движат се заедно един ромеец и един прав българин, и ролята на стража е такава: да разпознае ромееца и да го елиминира на место.

Както и да е... Българска история отвсякъде...
цитирай
41. anonymousbulgaricus - Тъй де тъй - това имах предвид за Р...
30.05.2011 12:14
Тъй де тъй - това имах предвид за Роман и брат му... некак си интересно се получава. А и представи си ги забегнали от Константинопол и стигат до границата някъде Солунско вероятно и Борис не си сменил "византийските" знатни дрехи, а пък и в затвора що е бил със знатни дрехи ама нейсе. Може пък да е искал да е модерен, знае ли човек:))).
Скопения дето не иска да е цар оцелява и е принуден да стане цар - едно че не иска, второ че като скопен не може, а тоя дето си е здрав и читав заминал - глух пограничник, сори...
цитирай
42. get - - Туй от кой роман беше ? - Хехе !!
30.05.2011 12:17
d3bep написа:
Ами те РОман и брат м уса били заедно.
За Роман е изестно от палачите, чее бил скопен.
ойникът, който ги среща, е на самуил.

Той не пронизва Роман, а брат му.
Защо - приличал на ромеец тъмното :)
А скопеният е проъзгласен за цар маакр е той явно ече не иска да се занимава...
Него за ромеец в тъмното не са го зели, ромейците имат .. пи*ки явно...
Или обичаят е такъв, движат се заедно един ромеец и един прав българин, и ролята на стража е такава: да разпознае ромееца и да го елиминира на место.

Както и да е... Българска история отвсякъде...


- Ако правиш отправка към него(?) там граничарът-самуилов не го пробожда а прострелва !! ... с "дълъг лък", като тези от "Стогодишната война" ... английски, кат на Робин от шеруудската гора.
- Това много ме бе впечатлило на времето - представяш ли си - дори знаят и "марката" и модела на лъка, това нашите историци и писатели баталисти !! :))))

от Гет "ктист" той и тауроСкит
цитирай
43. anonymousbulgaricus - Еми да - бил е глух, ама е имал остър ...
30.05.2011 14:08
Еми да - бил е глух, ама е имал остър поглед... то затова Василий им боде очите после, та поне кат са глухи да са и слепи...
цитирай
44. tzarkarui - Идеята ти за дебат и подобен спор е ...
30.05.2011 17:49
Идеята ти за дебат и подобен спор е безпредметна.

Защо?

Видях тук в един пост, че въобще се оспорва тяхното съществуване.

Няма такова нещо. Не МАНУполирай или се научи да четеш.

самата същност на вярата е ,че всички са равни пред Господа

Самата същност на вярата се състои в роби (людете) и господари (Господа). Поне такава е доктрината на павел/савел (член на Синедрона) залегнала в еманациятана юдаизма - ристиенството.

Къде се връща е ясно след като умира в Рим.(Кирчо)

Като католически кардинал. Само на незрящите прилепи не е видно, че кривославната (или май беше православна) и католическите цркви "играят" ролята на доброто и лошо ченге. Но в тази си "игра" (ей така - м/у другото) изтребват един бюлюк ХОРа - като жертвоприношение към йеховата (мадам) с отрязаното клиторче (щото е в женски род демоницата).

Дали Кирил Философ е написал азбуката, това няма никакво значение.

Напротив. КТочно от там се "започна". Кирилицата (по-правилно е да се каже климентица) и Глаголицата са изконни български азбуки отпреди 3к ВСЕ, и най-малко кирчо методиев имат принос към тях. О, да, за пропагандиране на робството (което е било "табу" при българите от време оно) чрез ристиенството (разновидност на юдаизма предназначен за гоите) - несъмнено имат ОГРОМЕН ПРИНОС. Даже и наследниците от ДАНовото племе - грците - са признавали, че българите имаме изконно право да живеем на нашата земя, защото сме предлунно население (10500ВСЕ). :) Но за рязаните корнишончета - борката (първото чифутоидно мекере - българоубиец) и семръсните (или май семити бяха) кирчо методиев и брат му това няма значение.хехе
цитирай
45. tzarkarui - Прочети го още веднъж и се извини ...
30.05.2011 17:50
Прочети го още веднъж и се извини поне мислено на един достоен българин, чиито труд сам папата е признал.

Ясно, НЕ СТЕ ХОРа. Само НЕхора могат да искат да унижат Божественият Ми Дух (който обитавам) и доброволно да стана РОБ (чрез античовешката религия ристиенство). А Роб драга дулцинея се става само доброволно. Плагиатите кирчо методиев да вървят където си щат. Ако ще не до папата, ами и зад него. Драга, когато прочетеш (поне) 1% от това, което аз съм изчел можеш да се обадиш (от ристиенския коневръз).

Долси, мани тея попски лозунги. Вникни в последните коментари на Дзер и Гет. Те не задават въпроси, както ти изглежда. Те дават направо отговори. Ако ти пука, де.

Хубав съвет. Последвай го.

Значи, отричаш преди борис всички български владетели, така ли?

Абсолютно така излиза. Само че историята започва в онези другите Българии - там, по на изток. И пред стените на Киев. И съвсем не случайно Аспарух (:)когото аз наричам съвсем не без основание Аз Барух) е тръгнал да прекосява Дунава - въпрос на оцеляване. И на хазарстване. А хазарите са циганьори - от циганите произлизат и хабирите (пастирски племена, наследници от които са евреите и арабите, грците са от Дановото племе) - "родоначалници" на всички извращения (вкл. и сексуалните, педофилията, некромантията - да не ги изброявам). Не тук му е мястото да обяснявам от къде и кога е започнала Кали Юга (3102ВСЕ - Кришна) - за тези неща съм писал преди. Четенето "му е майката" Дулцинея, четенето.

Кирил и Методий не са създали кирилицата, работили са за императора на ИРИ и са изпълнявали негови поръки. Т.е. нищо българско не са запазвали или създавали.
Създадената от тях Глаголица пак по официалната версия е направена за великоморавския княз - отново не за българи и не следвайки българския език като модел.
Създадената от тях азбука не е славянска - нито българите нито великоморавците през този период са се самонаричали или са били наричани "Славяни".
цитирай
46. tzarkarui - Мисля, че с този цитат спора относно ...
30.05.2011 17:52
Мисля, че с този цитат спора относно "приноса" на кричо методиев и брат му към БълГарския Народ приключи. Благодаря anonymousbulgaricus. Славяни няма - има СЛОВЕНИ!

От въпросния Михаил натам (незная що му викат Борис и дали Борис е равно на Михаил или става върпос за две различни лица управлявали две различни Българии през този период). Та какво се получава - Михаил, Симеон, Йоан, Михаил, Никола, Давид, Моисей, Аарон, Самуил, Гавраил, Йоан... Ще кажем - е нормално приели сме християнството, какво по-редно имената да са библейски. Ама що с изключение на Петър и Никола са все старозаветни? При това не случайно старозаветни?

:) Ами защото от борката №1 мекере насам всички са били рязани корнишони (е, някои са били рязани пластелинчета) - а Самуил, Аарон... Тези нещица съм ги споменавал многократно, обаче "разваления грамофон" на ристиенството е на принципа "едно си знае баба, едно си бае"... Нали Дулцинея? :)


Абсолютно целенасочено не четях 2 дни този пост. :) Като домакин на блога оставих на моите читатели първи да си изкажат мнението - без абсолютно никаква цензура. Такава няма, няма и да има и за в бъдеще. Сега прочетох коментарите, но не намерих такъв от Спароток (или групата, която пише под този ник). Е, да, "пратиха" една "амбразурчица" под ник Дулцинея да "защитава" "бялото знаме" (не го знам дали е дъновистко - липсва му въже за самоубесване) - so far несполучливо и наивно.

Според мен е правилно да се празнува 24ти май. Но не и кирчо методиев и брат му. Най-малкото защото те не са просветители, а ристиенски "затъмнители".
А Просветители сред бълГарите е имало, има, и ще има. Докато сред нас има ХОРа с Инкова Кост. В природата е така - задължително е да има паразити (нехора) - като коректор за здравето и "будността" на имунната система.
цитирай
47. tzarkarui - "ХОРа Бдете" съвсем не е ...
30.05.2011 17:53
"ХОРа Бдете" съвсем не е израз, който е лишен от смисъл. Паразита ристиенство е сравнително нов (няма и 2к години), той пък е мутирал от друг един паразит - юдаизма, който пък не е много по-стар - създаден е "след връщането от плена" дето никога не се е състоял (поне не и по начина описан в пачаврата, която някои наричат Книга - библия). Не случайно дадох и един линк на нелоша статия относно ристиенството. Там и написах коментар, който с ваше разрешение ще публикувам тук.

Прекрасна статия. Благодаря. Може да бъде допълвана с още много логични аргументи. Като например въпросчето "Що щат в Юдея свините, в които Йошуа "вселил" демоните, и те скочили в пропастта та се избили"? Свини? В Юдея? Ами нали (уж) не папали свинско? И били "мръсни животни" според Тората? :) Сигурно са си ги отглеждали като декоративни животни (както днес си имаме хамстери, мишки, папагали, и прочие в домовете си)... Обаче чак пък и свинар да са имали - юдейски свинар... Хехе...
Очевадно е, че става въпрос за съвсем друг регион по света - не за Юдея. При прочит под лупа ще се намери фактчето, че Йошуа е бил есей. А пък есеите са били лечители и Орфеисти.
Димитър Веселинов хубаво споменава първия никейски събор, но не споменава и съставителя на "писанието" - Еузебий - "дясната ръка" на митраиста Константин (по съвместителство император), който пък бил келт, които пък са почитали Хесус (Вулкан) като Бог. И така - от Хесус+Кришна+Митра се "сглобил" един "месия", който най-малкото е бил юдей, но орфеист и лечител. И будист естествено - нали бил на "стаж" 20тина години в Индия...хехе Само в едно може да се обвини Йошуа - не е измислил на прилепите очила за гледане...хехе Слънчеви


Цар Кару І - ecce Inquisitor Curiae.
цитирай
48. anonymousbulgaricus - Няма необходимост и връзка между ...
31.05.2011 13:11
Няма необходимост и връзка между празника и братята. То нали и Рождество не го честваме баш на Рождество, а Възкресението всяка година мърда, което също си е странно, ама на честваме ги:)
Проблемът с празника е във формулировката - Ден на българската просвета и култура и славянската писменост - али бали портокали. Ден е на българската писменост, просвета и култура и като такъв трябва да се празнува независимо дали "тотемите" му са Кирил и Методий, св. Климент, св. Наум или някой друг Кирил, Константин и Михаил, за които леко е станала убърквация в историческата ни памет.
А за безпредметността на спора - сам виждаш - няма спор. Всеки грамотен и прочел историческите извори за случилото си задава сходни въпроси и стига до сходни изводи - различни, но сходни. Има проблем в знанието за двамата братя, писмеността българска и въвеждането и използването й в България - това е очевидното.
Няма връзка между някакви "траки" и приноса на братята за запазването на българщината и съгласно официалната историческа доктрина и съгласно всички възможни прочити на случката с изключение на крайно политизирания и приказен на Спараток.

Приказките на Спараток са приказки на гуру към някаква непросветена и силно комплексирана по отношение на собственото си настояще и от там минало група. Дори някъде да цели нещо верно на фона на цялата фантасмагория и инструментариум, който ползва с претенцията да е научен, вярното е нищо. То е вредно дори за каузата на афтохтонистите, защото на техните опити да докажат научно връзката между античното население на Балканите със средновековната българска държава и нация отиват някъде далеч и наникъде през спартакизмите, които биха напълно достойни за титлата академик на МАНУ или зам. председател на АТАКА примерно.
За броя четящи блога му - ами не може да има конкуренция в аудиторията на исторически блог и приказен такъв. Принципно тясно специализираните блогове са и по-малко четени, така че това не е никакъв аргумент!
цитирай
49. d3bep - Дали кирилицата е тракийска или не, ...
31.05.2011 13:40
Дали кирилицата е тракийска или не, не се наемам да коментирам.
Лично аз съм не привърженик, смятам дори че съм убеден и зна че населението ни носи автохтонни черти. Какво значи автохтонни - друг въпрос, никъде населението не е самородно от земята, може би първите хора все пак са били някъде, а не навсякъде, но най малкото носи ясни черти на хилядолетна връзка със земята.

Теорията че ние сме дали цивилизацията на света считам за отявлен шовинизъм без покритие... Много от връзките - например "санскритската" пък виждам като опит да се придърпат религиозни фенове...

Но лично аз смея да кажа, че покрай всичко друго може би познава спароток по добре от повечето пишещи....
Какви са и каква цел преследват за момента не ми е работа да коментирам, имам ясно мнение... И за добрите, и за лошите "ченгета".

Но да пречи - изобщо не пречи :)
Никой не може да те задължи официално да си консолидираш мнението с неговото, ако не искаш. Това е все едно той като се е позовал да кажем на Китов, да кажеш че и Китов затънал, защото Спароток го ползвал :)

Няма такава работа, нека работи човека. Всеки, който се рови , дори и само в библиотеките, заслужава уважение. Повечето от вас и това няма да направят, нали :) Вади ви материали, навързва ги... Не е нужно със всичко да сте съгласни :)

Казвам го за да не го обръщаме на изповедалня и лична разправия. Разбирам го царя защо се обиди и реагира така, а и основанията му разбирам. Още отначало предположих, че Спароток няма да отговори, там пък се мисли по друг начин...

В науката няма двама професора, дето да ги наложиш един на друг и да съвпаднат, а е и по добре за тях да няма.
Пдоходите са различни.
За да минеш гората обикновено има само една пътека.
Н оза да познаеш гората, и ходещите по шубраците са ти от полза :)

Поздрави!
цитирай
50. anonymousbulgaricus - Да не се съглася с казаното от теб в ...
31.05.2011 13:57
Да не се съглася с казаното от теб в този ти коментар - от край до край (ето без да сме професори съвпаднахме) би било да застана срещу собствените си принципи и разбирания, така че няма.

Идеята ми и критиката по отношение на Спараток, без хич да умаловажавам труда му, защото е бая, а и си вярва, е че написаното от него не следва, не може и не бива да се приема като научно. Всеки има право да интерпретира историята - популярно, идеалистично, романтично, фантастично, политически и т.н.

Той е избрал политическия подход и обвързването на едно минало нереално с едно бъдеще неосъществимо. Затова и казвам, че научен спор е невъзможен.
цитирай
51. get - - Уважаеми anonymousbulgaricus, тук не става въпрос да коментираме какъв е Спараток ?!
31.05.2011 14:01
anonymousbulgaricus написа:
Няма необходимост и връзка между празника и братята. То нали и Рождество не го честваме баш на Рождество, а Възкресението всяка година мърда, което също си е странно, ама на честваме ги:)
Проблемът с празника е във формулировката - Ден на българската просвета и култура и славянската писменост - али бали портокали. Ден е на българската писменост, просвета и култура и като такъв трябва да се празнува независимо дали "тотемите" му са Кирил и Методий, св. Климент, св. Наум или някой друг Кирил, Константин и Михаил, за които леко е станала убърквация в историческата ни памет.
... Има проблем в знанието за двамата братя, писмеността българска и въвеждането и използването й в България - това е очевидното.
Няма връзка между някакви "траки" и приноса на братята за запазването на българщината и съгласно официалната историческа доктрина и съгласно всички възможни прочити на случката с изключение на крайно политизирания и приказен на Спараток.



- Тук иде реч да се направи оценка на две ... най-малко неща ?!!
а/ от кога нашият народ има азбука !
б/ място и ролята на Кирил и Методий ... и-и
в/ етногенезис на българският народ !!??
По отношеният на първото: искам да отбележа следното !!
"Квинт Курций съобщава, че по време на азиатските си походи Александър е цензурирал писмата, които мъжете от армията му са изпращали на роднините си в Македония.
- С каква писменост са били написани тези писма ? В редиците на македонската армия ГРЪЦКИЯТ Е БИЛ ЧУЖД ЕЗИК . Трябва ли да предполагаме, че някой е трябвало да превежда думите на войниците на гръцки, след това да ги записва, а после, роднините им в Македония е трябвало да търсят услугите на преводачи, за да разберат какви вести им пращат съпрузите, синовете и бащите от далечните места?
- Друг частен пример !! Имаме категоричното уверение на Диодор, че Евмен(секретар на Филип Македонски и Александър Велики) е съставил писмо, което написал със “сирийски букви” ... “Сирийци”, казва ни Херодот, “е името, с което гърците наричат жителите на Кападокия”(!). Изглежда, че Евмен може би е написал прочутото писмо с кападокийски букви. ... Кападокия граничи и с Фригия на запад,и с Пафлагония на север.
- Именно от Пафлагония се вярва, че венетите са тръгнали към закътания край на Адриатическо море,където създават своята колония с прочутия град Венеция.
И така, ако Евмен не е писал с клиновидното писмо, той трябва да е употребявал фригийската (трако-пеласгийска) азбука, ползвана от хората, сред които се е намирал тогава. Македонските войници определено също са ползвали фригийското писмо, което е било и на роднините им по бащините земи.
- Отделно в блога на Спараток съм постнал връзка към изображение от мозайка, където има букви явяващи се образец на „кирилската” графема датирани от края на ІV век !!
Тази мозайка е от „византийска” вила намираща се приблизително близко, до оказаният географски регион !!

- Така че, проблемът относно "изобретяването" на азбуката ни датира значително от по-рано, от това както е прието да да се счита !!
- Второ определено имаме - доказано наличие и употреба поне на два вида "графеми" още от ІV-и век !!

В заключение - А кажете ми, моя работа ли е, да се занимавам с тези, както виждате не дотам сложни дори и за един пенсиониран криминален полицай въпроси. Това не е ли работа на БАН и на още достатъчно други историци български ??!
- Та поради това е популярността на "Спаратоковият блог" - Защото народът ни копнее да научи, дълго скриваната от него истина за произхода му !! Защото:
- Народ без история, е като дърво без корен - съдено му е да погине !!

- С уважение !

от Гет "ктист"
цитирай
52. anonymousbulgaricus - Мнението по темата съм си го казал, ...
31.05.2011 14:23
Мнението по темата съм си го казал, не мисля, че имаме особени различия в това. Коментирах Спараток, защото така е зададена темата. Не бих ходил чак до Александър Македонски по темата, защото е очевидно и очевадно, че има загубени, забравени, затрити азбуки по една или друга причина. Да не говорим, че никой не е казал, че неговите воини са писали на гръцки език. От това да пишеш с някоя графична система не следва, че пишеш на съответния език. Вече дадох пример - това че западния свят пише на латиница не значи че хората не си пишат на родните си езици, това че сърби, украинци и руснаци пишат с български букви нито ги прави българи, нито значи че не пишат на собствения си език. Какви графични системи са ползвали хората в античността, за да се изразяват писмено едва ли можем да кажем с категоричност и сигурност. За българската азбука важи същото. Със сигурност тя не е от времето на Ал. Македонски обаче, не отивайте и вие в сферата на желаното, за да не кажа на фантастиката.
Народ без история е дърво без корен съдено му е да погине - красива фраза нямаща никакво покритие. Точно народите с история погиват, за да се въздигнат на тяхно място други. Примери от Египет, Шумер, Акад, до днешна България колкото искаш.
Световната история винаги се лидира от безисторични народи, които заменят предходните, които твърде много си знаят историята и твърде малко се занимават с настоящето си. Дори и в момента светът се лидира от безисторичния САЩ, Русия, Германия, скоро към тази компания ще се добавят Канада, Бразилия, Австралия. Истински бебета на фона на балканскя, малоазийския, близкоизточния и американски историзъм.
Вярното твърдение е, че народ без настояще и без обща визия за бъдещето е обречен на изчезване - това са двете причини поради, които ние си отиваме, знанията ни по история, всякакви са дори прекалено много и противоречиви, за да могат да бъдат осмислени.
Популярността на Спараток е точно поради дефицитите в настоящето се търсят величия в миналото! С уважение!
цитирай
53. tzarkarui - А за безпредметността на спора - сам ...
31.05.2011 15:47
А за безпредметността на спора - сам виждаш - няма спор.

:) Абе пратиха една, дето скочи на амбразурата, ама...

Разбирам го царя защо се обиди и реагира така, а и основанията му разбирам.

Не съм се обидил. Никой не ме е обидил. Просто не ми хареса ограничението, за което ми беше намекнато нееднократно, относно моят "нецензурен" речник. :) Което си е чист non sence - един бегъл поглед в/у написаното от мен през целият ми съзнателен живот (доста съм качил в нета) е достатъчно доказателство за качеството на речниковият ми запас. За това и предложих да се премести дискусията тук. Но изглежда липсата на цензура не "уйдисва" на спароток. Да, циник съм, в смисъл на последовател на философското течение на циниците. И предпочитам да казвам нещата такива, каквито са, а не да ги завоалирам и напарфюмирам за "по добър външен вид".

Народ без история, е като дърво без корен - съдено му е да погине!!

Съгласен съм. И затова ровя да открие затритата ни от ристиенството българска история. Винаги съм твърдял, че коптите са българи от много старо време. А българите са говорили и писали на език отпреди падането на вавилонската кула. С нейното падане езикът първо се е разделил на 2 - появил се е (лунния) санскрит. :) И рязаните корнишончета предвождани от Кришна (чийто пък град Дварка бил потопен от Посейдон/Нептун, който пък бил създал Атлантида изпърво). :) хехе И защото бях обвинен, че съм чел малко - ей на - давам ви снимков "матриал" за ограмотяване:
цитирай
54. tzarkarui - https://lh4. googleusercontent. ...
31.05.2011 15:48
https://lh4.googleusercontent.com/-sBxJxDaRzuU/S2VRUy_39_I/AAAAAAAAAvk/Bhn_EFhr2oQ/LongBeforeKirilMetody1.jpg
https://lh5.googleusercontent.com/-xhj8JAGJmAU/S2VRVbsGbeI/AAAAAAAAAvo/si0Ma-OYfIk/LongBeforeKirilMetody2.jpg
https://lh5.googleusercontent.com/-5IEB9yEubDM/S2VRV-FkrJI/AAAAAAAAAvs/ipnsBzjRuac/LongBeforeKirilMetody3.jpg
https://lh5.googleusercontent.com/-NkPc89kNsqg/S2VRWelaB0I/AAAAAAAAAvw/ZtVVOiuqTUk/LongBeforeKirilMetody4.jpg
https://lh4.googleusercontent.com/-fyh2iCaIZZ0/S2VRojD8kjI/AAAAAAAAAzs/wGafVK1GCOw/s512/Axum_07.jpg
https://lh5.googleusercontent.com/-xgu490EZeEk/TF1nIKgn97I/AAAAAAAACXM/Gph7IpgSsgU/Koptska%252520azbuca180px-CopticLetters-1.jpg
https://lh5.googleusercontent.com/-qAog-RgpO7E/TGWe05ggdZI/AAAAAAAACuM/QJDgV3MFR7g/Coptic%252520alfabet1.jpg

И понеже стана въпрос за коптите и тяхното християнство - ето тяхните писания, които нямат нищо общо нито с първия Никейски събор, нито с издевателствата на епископ кирил (който пък в човеколюбив ристиенски подтик зверски убил Хипатия - философ с който можем да се гордеем и днес, а и не само нея) - забележете глаголицата - ясно е от къде кирчо методиев е цапцарапнал (по типично рязанопишков племенен метод).
https://lh5.googleusercontent.com/-TNAVo-N_r3Y/S2VRQ27wwvI/AAAAAAAAAu0/fFFZ8APkPxI/goatskin%252520bible%252520in%252520Kibran%252520Gebriel%252520church.jpg
цитирай
55. tzarkarui - Пък ето тук се съхраняват писания в ...
31.05.2011 15:49
Пък ето тук се съхраняват писания в които се разказва какво и къде е учил Йошуа 9 години в Египет.
https://lh5.googleusercontent.com/-mHiWMpKRpb8/S2VRvgMhUrI/AAAAAAAAA1E/V8_M33XJK3c/s800/Coptic%252520church%252520treasury%252520yena.jpg
https://lh5.googleusercontent.com/-_K3Vz7XoNp8/S2VSLou5kjI/AAAAAAAAA68/uczps-9kX4o/manuscripts.jpg
:) Хайде, ще ви дам още фотоси...
https://lh3.googleusercontent.com/-Uv7lTqiJmgc/S2VSjvc_4TI/AAAAAAAAA_0/VFw8YMh3YC4/s512/symbol%252520at%252520the%252520top.jpg
https://lh5.googleusercontent.com/-_NHRHPBPNfw/S2VSjYDib5I/AAAAAAAAA_w/p1DiWufLB0I/svastika33.jpg
https://lh6.googleusercontent.com/-DxxnGNlJD80/S2VSn49BEEI/AAAAAAAABAo/Qcs6GqFM7vI/the%252520rock.jpg
https://lh3.googleusercontent.com/-21y4PJDhoUE/S2VSoRPIDLI/AAAAAAAABAw/z4OLsswQDsg/top%252520of%252520church.jpg
https://lh4.googleusercontent.com/-SzGmV0FPgUg/S2VSuoLwyrI/AAAAAAAABB8/80mmgUEWdkQ/windows%252520cut%252520into%252520the%252520rock.jpg
https://lh6.googleusercontent.com/-N4Y30ixn0Eg/TMqOgqt9vmI/AAAAAAAACj0/SeC-f2QDJtQ/s800/Coptic%252520Gnostic%252520Amulet.jpg
https://lh3.googleusercontent.com/-bakq_2Pwc1o/S2VSwRSkn_I/AAAAAAAABCY/NQm-Vk27V2Y/Z1I1IVSS.jpg
цитирай
56. d3bep - Точн отова имах предвид, че си м и...
31.05.2011 17:45
Точн отова имах предвид, че си м ипоказвал - някои от тея неща, като твърдях като говорих за "коптската кирилица".
Глаголица, ок.

Макар че н а всичк ини е ясно че коптските каменоделия са далеч преди Кирчо, все пак, Царю, можеш ли да кажеш приблизтелно преиода, от който са тея находки?
цитирай
57. d3bep - Народ без история е дърво без к...
31.05.2011 17:49
anonymousbulgaricus написа:

Народ без история е дърво без корен съдено му е да погине - красива фраза нямаща никакво покритие. Точно народите с история погиват, за да се въздигнат на тяхно място други. Примери от Египет, Шумер, Акад, до днешна България колкото искаш.
....

Вярното твърдение е, че народ без настояще и без обща визия за бъдещето е обречен на изчезване - това са двете причини поради, които ние си отиваме, знанията ни по история, всякакви са дори прекалено много и противоречиви, за да могат да бъдат осмислени.

Общо взето във второто ти изказване има истина, но първото е по - скоро неточно.

Народ без история може да бъде унищожен, както са унищожени Шумер и Египет.
Макар че веднага ше задам въпроса... Унищожени реално ли са Шумер и Египет???
Или на унищожителите им се иска да вярват, че е така?

Въпрос с повишена трудност... Някои неща не зависят само от тоягата, меча или парите.
цитирай
58. anonymousbulgaricus - Усложняваш. Говорим за политич...
31.05.2011 18:29
Усложняваш. Говорим за политическа история, говорим за етноси, а не за културно, духовно, материално и т.н. историческо наследство. Няма акадци, няма шумери, няма елини, няма македони, няма римляни, няма хуни, няма инки, няма олмеки, няма ацтеки (и да има някакви наследници или които се пишат за такива те са далеч от постиженията на тези цивилизации в техния разцвет и са пометени и служещи на новите такива), даже и траки няма. Наследство има и то е навсякъде - в нас или около нас, но не познаването на историята е причината за разцвета на дадена цивилизация и съответно нейния упадък.
Много други са и много комплексни и като цяло нямат нищо общо с познаването на историята. Това клише е възрожденско по своя характер, свършило си е работата в съответния период, не само когато става въпрос за българското модерно нациообразуване, а в сходните процеси, които протичат през 17-19 век в цяла Европа и там трябва да си стои.
Нашата роля към историята и даденото ни историческо наследство във всичките му форми е да ги опазваме, експонираме, обясняваме и осмисляме - ако не можем друг ще го направи или ще го разграби или ще се унищожи дори само под напора на времето - примери бол.
Нашата роля като принадлежащи към една нация е да градим нейното настояще и перспективи на база на днешните реалности и да създаваме по-добро бъдеще както за нацията, така и за съставляващите я индивиди, така и за земята дето обитаваме - ако не го правим... отиваме си, независимо от това колко велика история имаме и колко добре я познаваме и друг ще заеме нашето място - такава хубава земя не може да остане празна!
цитирай
59. anonymousbulgaricus - От това че след 50-100 години (дори ...
31.05.2011 18:31
От това че след 50-100 години (дори по-кратко) мартеницата ще е световен комерсиален продукт нас какво ще ни пука ако като нация носител на тази традиция, например сме изчезнали....
цитирай
60. get - - Простете менторството ! - не искам да звуча така ... Но !
31.05.2011 19:29

- Има една много стара максима в която се казва - Народите и най-вече хората, се делят на три категории !! Гении, мъдри и простаци !!

Какво имам в предвид:
- умният човек, когато допусне грешка, си прави съответните изводи и не я повтаря !
- глупакът, като направи грешка, не си прави изводи и поради това е обречен да си бъде вечният простак . :((
- геният не само не допуска грешки, но виждайки какви правят другите - не допуска сам той да ги извършва !

- Нали ЕЛО-о коефициента ни(или какъвто е там?) , бил много висок(?) - Ами да го използваме тогава ?!
- Ако не можем да бъдем гении - поне да бъдем мъдри - учейки се от грешките в историята, наша и и на другите народи !!

- С уважение !

от Гет "ктист"
цитирай
61. tzarkarui - Царю, можеш ли да кажеш приблизт...
31.05.2011 23:22
Царю, можеш ли да кажеш приблизтелно преиода, от който са тея находки?

Коптите имат тази писменост от времето на акадеца-семит Саргон. Точно както нас българите за всекидневна употреба се използва т.нар.кирилица, а глаголицата е свещена азбука - с едно уточнение - кирилицата има повече букви и първоначално са били 78 на броя. Даже по времето на д-р Петър Берон е имало 41 букви - сега са 30, като тенденцията е няколко да изчезнат в много скоро време (ч-4, ш-6, ъ-а, я-q).

Народ без история може да бъде унищожен, както са унищожени Шумер и Египет.

Няма такова нещо - етносите са си там, фолклора - също. Малцина са историците, които свързват историята с фолклора. Търсете, намерете фолклорна музика на коптите и палестинците (филистимците) - ще се изумите какви сходства ще откриете с нашия (автентичен) фолклор. Същото ще откриете и в някои части на Ирак (християните-николаити). Какво имам на предвид под "автентичен"? Изпълняван с автентични муз.инструменти - кларинета и акордеона не са автентични инструменти, но гайдата, кавала, гъдулката (първообраз на лирата на Орфей, която е била с подгласни струни) СА автентични. Често чета, че Дорийците са първоначалните грци. Може и да са, но дорийския лад не е грцки, а тракийски. "Полегнала е Тодора" е в дорийски лад и е много тракийска песен. За ладовото разнообразие на българската музика съм писал и преди - не ми се иска да се повтарям.
цитирай
62. tzarkarui - От това че след 50-100 години (дори ...
31.05.2011 23:23
От това че след 50-100 години (дори по-кратко) мартеницата ще е световен комерсиален продукт нас какво ще ни пука ако като нация носител на тази традиция, например сме изчезнали....

Нищо, не ни пука и сега - латинската азбука произлиза от т.нар. кирилица - цялата е вътре (справка - Рибния буквар). Човечеството е знае като латинска, но е била използвана от нас доста преди падането на Троя. Е,и? "Слава" ли търсим" Славата е преходна. Друго е по-важно. И то е, че половината свят пише на латиница, на която ние сме били проводник. Етноса в случая е без значение. Самите тракийци не сме били етнически (генетически) хомогенни. Но културата, на която сме били проводници (и частично още сме) е била хомогенна. Всеки път когато спомена (в нета), че пеласгийците са кари (гари) и тракийци - най-образованата част от културния "етнос" на тракийците - били са "звездобройци" и "магьосници", мъдреци (всички до един с инкова кост) - и са ядрото на етноса, който сега населява балканския полуостров - - и всички (привидно) се съгласяват с мен, а по-късно "замитат" фактчето под чергата. Включително и Спароток.

БълГария е наречена така по тракийското племе гари (кари - карийски залив в Черно море) - бъл или бел е бял, свещен, чист. С други думи - земята на Чистите Гари. Преди няколко години бях пуснал едно въпросче във форума на ХаТака - до кога ще търпим връх Танг Ра да се нарича по молитвената постелчица на мюслимите МусАллах. Оплюха ме. Мисля, че има постове в другият ми блог на тази тема. Не мисля, че е въпрос на IQ. Нито на етнос. Защото мнозина наричат себе си бълГари, а се захласват по турските (или каквито и да са там) сериали. :) Е, не, и тези кирилски букви им са много...
цитирай
63. get - - Царю да те питам по отношение на някои картинки и символи ??!
01.06.2011 01:25
tzarkarui написа:
От това че след 50-100 години ... например сме изчезнали....

... Всеки път когато спомена (в нета), че пеласгийците са кари (гари) и тракийци - най-образованата част от културния "етнос" на тракийците - били са "звездобройци" и "магьосници", мъдреци (всички до един с инкова кост) - и са ядрото на етноса, който сега населява балканския полуостров -...

БълГария е наречена така по тракийското племе гари (кари - карийски залив в Черно море) - бъл или бел е бял, свещен, чист. С други думи - земята на Чистите Гари. Преди няколко години бях пуснал едно въпросче във форума на ХаТака - до кога ще търпим връх Танг Ра да се нарича по молитвената постелчица на мюслимите МусАллах. Оплюха ме. Мисля, че има постове в другият ми блог на тази тема. Не мисля, че е въпрос на IQ. Нито на етнос. Защото мнозина наричат себе си бълГари, а се захласват по турските (или каквито и да са там) сериали. :) Е, не, и тези кирилски букви им са много...

- Прието е че, при "древните гърци" съвета на полиса се нарича "boule" мн.число "boulai" ... историците, го извеждат от "to wil"(воля). Аналогочното му, латинско, се явява "volo".
Папата по силата на това издава "бУли" !
Започвам да връщам стрелката, по скалата на времето назад !
Картагенско-финикийски аналог на членовете на "булевтериона"(съвет на военната аристокрация-предводители) е к/ханос. От тук тео-етнонима кханаанити! Почитащи Ба(Я)ал/Бел - http://i601.photobucket.com/albums/tt99/nakaryah/CanaaniteStormGodBaal.jpg - също и Малакх/Молокх - http://www.bibleorigins.net/files/baal_adad_stlele_2.jpg - сатанизиран от талмудистите в този - http://4.bp.blogspot.com/-a0FTpnHAi0A/TapBQfKpdDI/AAAAAAAABm8/6MWVPwvLt50/s1600/diana+child+sacrifice.jpg
- Няма да отивам до Вавилон, но и там е същото ! Само питам - на старобългарски етнонима ни, се изписва боул-гари ... това има ли нещо общо с показаното и казаното ??
- Знатните ни хора, (първенците) са ги зовяли боляри (?)! - при гърците архонти (!) - Що така ?

от Гет "ктист"
П.П. За втората частица "гари" в другият пост ! :)
цитирай
64. tzarkarui - :) Хм, интересно инфо относно &q...
01.06.2011 09:39
:) Хм, интересно инфо относно "boule" - Воля. При това положение, и имайки на предвид, че гарите СМЕ Магове, бих искал да спомена най-важния фактор в "магьосничеството" - Волята. С воля "стават магиите". Животните нямат воля - само ХОРата имат. Робите също нямат воля и не са считани за ХОРа. Такава е била концепцията за Робството в самото му начало. А Роб се става само Доброволно. (Дума доброволно означава добра воля) Като се има предвид, че преди 10500ВСЕ е нямало насилие, войни, крепостни стени към градовете, но всеобща хармония и "Всекиму Своето", то периода от тогава до днес може да се възприеме като "Изпитание на Волята" на наследниците на ХОР. ХОР пък съвсем не е еквивалентен (според всеобщото схващане) на Ману, въпреки, че и двамата са създатели на раси. Но Ману е "създател" на робовладелческия строй (алоууу, ристиените - ЕМануЕл означава "Ману е Бог", а не "Бог с мен" както ви тъпчат кратунките из библиите). И подтискането на женското (творческо) начало у човека - дибидюс както го е написал Вилхелм Райх, когото убиха след като го вкараха в затвора.
От законите на Ману
X,VIII,415. Заловеният под знамената даса (роб) поради характера на своята издръжка, родения в дома на господаря, купеният, подареният, онзи, който е получен по наследство, и даса по силата на наложено наказание - това са седемте категории даса.
IX,3 ...жената въобще никога не е пригодна за самостоятелност.

Херодот І, 171
Тези карийци били преминали на материка от островите. Те..., наричали се лелеги и населявали островите. До колкото съм в състояние да проникна в по-старинното предание за далечната древност, те никога не плащали данък...

:) Едно от "изобретенията" на Гарите е танца ръченица - досущ танцуващ зодиак на вътрешните планети с неговите аспекти и ретроградни планети, ХОРото пък е танц на външните планети. :) хехе Звездобройци такива...хехе

Цар Кару І - ecce Inquisitor Curiae.
цитирай
65. get - - Царю, това сега в момента ли ти хрумва или имаш повече информация от ...
01.06.2011 20:27
... по-рано и източници:
tzarkarui написа:
танца ръченица - досущ танцуващ зодиак на вътрешните планети с неговите аспекти и ретроградни планети, ХОРото пък е танц на външните планети. :) хехе Звездобройци такива...хехе

- Относно танците, има го изобразено в една пещера на територията на България !(поне от 12 000 години преди Христос !!)
- Второ(пак относно танците и волята):
а/ свързани са с втората част от етносното ни наименование КАР/ГАР среща се и под формата му "ЧАР" ... идва смислово в думите ни "карам" и "очаровам" !!
б/ танцът освен, че е посветителски е и военен и обреден ... срещал се е при народни ритуали до 30-те години от миналият век;
в/ имаме и конкретни две божества(които са ги припознали на гръцки) но гръцките папищаци и попове не могат да ги обяснят ... пък ние можем !!
д/ освен като танци, тези знания ги има запазени като графични знаци и символи в наши битови вещи ... ма нали "нашите" учЬОни са приели пар екселанс, че сме тЮрки не искат да ги видят ... до там са заслепени !!

- Ако те интересува нещо от това, което съм написал ще отговарям на лични - щото темите са много сложни и малко хора ще ги схванат(а доста хора, няма да пропуснат възможността да ме оплюят) !! - толкоз ! :))

- С уважение !

от ГетКан таурос-скитския ... Цар сред буйволарите, и БУЙ/ВОЛ сред царете (?)
цитирай
66. d3bep - Царю, обаче дай по - точна датиро...
01.06.2011 22:00
Царю, обаче дай по - точна датировка, например на едион от артефактите, кажи намерен е едикъде си и по кое време е датиран... Щото така седят във въздуха...


Гетски,
Не знам дали го е чел....
Ама се сещам ,че нейде из платон пишеше, че египтяните правели кръг и танцувал и ипо тоя начин символизирали движението на звездите около слънцето.
Тъй че каквото и да е, има основание.
цитирай
67. get - - Добре дЗверЕС !!
01.06.2011 22:26
d3bep написа:
...


Гетски,
Не знам дали го е чел....
Ама се сещам ,че нейде из платон пишеше, че египтяните правели кръг и танцувал и ипо тоя начин символизирали движението на звездите около слънцето.
Тъй че каквото и да е, има основание.


- Нямам нищо против египтяните да са танцували в кръг !
- Само да ми уточниш този факт в коя нома и година е констатиран ?!
- Спести ми четенето на "целият" Платон ! - Моля !

от Гет Кан таурос-скитския ... от "скитската пустиня" в Африка :)
цитирай
68. tzarkarui - поне от 12 000 години преди Христ...
01.06.2011 22:48
поне от 12 000 години преди Христос

Хехе, епохата на Лъва. И отново стигаме до карите/гари. Това, че са магьосници и астролози го казва и Херодот, и Страбон (сега не ми се рови, но ако настояваш ще що направя). В самото начало термина кари/гари означавали астролозите в един от 7те храмови комплекса за посвещение (духовно образование). Традицията води до Тот атланта. Не е ставало и въпрос за етнос - поне не в началото. То и по онези времена етноси е нямало, нито крепостни стени, оръжия, войни... А танците били измислени за да онагледят движението на небесните тела. (В онези времена на мястото където сега е Полярната звезда се е намирало съзвездието Сефеус/Цефей - "сменят" се 6 звезди/съзвездия за 26к години) Много по-късно карите станали (наред с финикийците) най-добрите мореплаватели и навигатори. "Господари" на Карийско море, никому и никога не са плащали данъци.

Уверен съм, че термина "Траки" не означава етнос, но конгломерат от ХОРа, чийто корен е Знанието, и едва по-късно (с първичното затъпяване) се обособяват етносите, и многото тракийски племена (по Херодот) ги свръзва не етническата близост, но общият им корен - Знанието. В този ред на клишета Аспаруховите българи не са били тракийци (или по-скоро вече не са били) в смисъл кари/гари, но несъмнено са запазили (Танг Ра) остатъци от мъдростта на корена - Знанието. Въпреки етническото си размиване с варяги, хазари, и де що отрепки са срещали по пътя си, са запазили части от основата на корена. До момента на борката първото чифутоидно мекере (барабар с кирчо методиев) когато настъпила духовната нощ за България - черна и непрогледна. :) Но пък понеже Вселената е циклична, то (можем само да се надяваме с нетърпение) денят предстои да изгрее. :) Което не е добра новина за килимяфконосещите прилепи, много от които са с рязани пластелинчета, а други горди хомосексуалисти и педофили. :)

Цар Кару І - ecce Inquisitor Curiae.
цитирай
69. d3bep - . . . Гетски, Не знам дали го е чел. . . . ...
01.06.2011 23:27
get написа:
d3bep написа:
...


Гетски,
Не знам дали го е чел....
Ама се сещам ,че нейде из платон пишеше, че египтяните правели кръг и танцувал и ипо тоя начин символизирали движението на звездите около слънцето.
Тъй че каквото и да е, има основание.


- Нямам нищо против египтяните да са танцували в кръг !
- Само да ми уточниш този факт в коя нома и година е констатиран ?!
- Спести ми четенето на "целият" Платон ! - Моля !

от Гет Кан таурос-скитския ... от "скитската пустиня" в Африка :)
Там е работата ,че не помня...
Някъде из "държавата" беше май.
Ама тогава не обърнах внимание, царя ко се беше изрязал по - рано...
Щех да знам че иде реч за хорото.

Но платон щом разказва за египет, даже и свои преживелици да е, няма да е ном пък и слънцето не е почитано в някой ном.
Вероятно става въпрос за всенароден или поне всекултов обичай. Особено що мсе отнася до танц, те имат толкоз мнгоо танци, че трябват десет кат мене за да ги изучат всичките.
цитирай
70. d3bep - Ето т иедно изображение дет малко ...
01.06.2011 23:33
Ето т иедно изображение дет малко мяза и със сигурност е танц.
Мерерука, 2200 години пр.н.е.
http://www.historyforkids.org/learn/egypt/games/pictures/pressinggrapesdance.jpg

Интересен факт: твърдят че танца се казвал : "смачкване на гроздето".
цитирай
71. get - - Обяснявам още малко по темата за митовете и легендите относно "Хорото"
02.06.2011 00:00
- То се свързва с лабиринта(лабриса). Лабриса, като "двоичност" ... или операция от формалната логика отговаряща на израза "или"-"или".
Значи имаме "бинарен език" на записване-тълкуване, това съотнесено към ситуативен момент.
В графичен вид се изразява, като шахматна шарка. Но отбележете същата не следва последователността, като шахматните полета а се явява, като различни по дължини символни поредици.
Също така "хорото" се свързва с хората "жерави"-пеларги(тук допълвам, че прочита варира, така че, може да се чете и "беларги" също и "белгари" ... това последното е най-малкото смущаващо !?). В легендата им се говори за някаква "времева цикличност". Като циклите са два малък "вътрешен"(там имаме троичност, алегорично дадено като, раждане-живот-смърт и оанс агейн) и втори, външен сезонен, тоест втори по-голям времеви и пространствен цикъл.
- Има много изписано по въпроса, относно балканският Хермес, за кжойто се твърди, че също като египетският Тот е изобретил азбуката, като първата от графемите била "Д" - това се свързва с постройката на ятото на "жеравите" и едни др. неща.
- Отделно Хермес е Трисмегист, това следва да се разбира, като трижди проявеният. Което обяснявам още - е квазихтонично(подземно на мъртвите) хтонично земно(тоест като витална сила движеща процесите, от там епитетите му, като Зилен-Силен) и като Небесен тук е с епитети Герман-Гърмен. С други думи най-старият палеобалкански бог е един в три ипостазни(проявни форми). От него по-късно, произлизат по-младите гръцки божества или "наречени" за гръцки от историографията !! :))
- В заключение ще кажа - Не си фантазирам имам сериозни докази, за това което твърдя. Поради стенографската форма на изложението знам, че звуча малко "от краката за главата" ... но нещата са твърде добре дадени, просто явно "някой" не може или ... по-скоро не иска да ги свърже !!

- С уважение !

от ГетКан таурос-скитский ... от Скитската пустиня в Долен Египет ? :))
цитирай
72. tzarkarui - Браткиш Дзвер, 7 са били храмовите ...
02.06.2011 00:14
Браткиш Дзвер, 7 са били храмовите комплекси отпреди старото царство. Толкова са и науките дето са изучавали - 7. В един от тях (мисля, че Акхмим беше - да не говоря наизуст - ще проверя по-късно) се изучавал астрология/астрономия. Там са били "тартори" карите/гари. Прави се ярко разграничение м/у ХОРото и ръченицата. ХОРото е "танца" на "дългите" планети - отвъд Сатурн - "невидимото слънце (черното), Нептун, Уран, и Плутон. Обратната стъпка при правото хоро символизира цикъла на ретроградност при тези планети - движението назад. (Ретроградни са тогава, когато видимо се движат в обратна посока - визуална илюзия поради скоростта на земята, нейната елипсовидна обиколка около Слънцето, и когато земята се намира м/у тях и Слънцето)
:) При ръченицата става въпрос за близките планети (бързи) - Меркури (Хермес), Венера (Афродита), Марс (Арес), до Юпитер, който пък затваря цикъла от 12 години. Тези планети са (с изключение на Юпитер) "еманации" - по-ниско ниво и проводници - на дългите. И (заедно с Луната) оказват влияние във всекидневният живот на ХОРата. Всичките тези прикляквания и завъртания при ръченицата символизират това. Меркури и Венера са толкова близко до Слънцето, че отстоят само на няколко градуса от него. Тяхната ретроградност е много по-къса от дългите планети. Скоростта им също е много по-голяма. Точно като при ръченицата (съпоставена с ХОРото).

Но визуалното (танцът) не е достатъчен - трябва и музика. Опссс, тази музика е в неравноделен размер (равноделност в Космоса няма). Тактовете 5/8, 7/8, 9/8, 5/4, и т.н. са "изобретение" на "тарторите" на храмовия комплекс - Карите. Коптите също (Изненадаааа!!!) използват неравноделна музика.
Бях чел едно изследване за неравноделните тактове по света, имаше и карта на това (:)търся я нещо, ама билюк снимки - не мога да я намеря - утре).
:)
цитирай
73. tzarkarui - Като циклите са два малък "...
02.06.2011 00:47
Като циклите са два малък "вътрешен"(там имаме троичност, алегорично дадено като, раждане-живот-смърт и оанс агейн) и втори, външен сезонен, тоест втори по-голям времеви и пространствен цикъл.

:) Анджък същото казва и астрологията. 12 основни инкарнации - първите и последните три - мъжки. Общо инкарнациите са 777 (Гаутама говори за 700).
Ето и схемата на движение на душата в период от 26к години:
https://lh4.googleusercontent.com/-c3u9s6Uit0s/TIJCUAhxVCI/AAAAAAAACZ8/txJfD89xLj0/Book%252520of%252520the%252520Earth%2525201-1.jpg

Това е и "стълбата" дето Яков бил сънувал, че ангели слизали и се качвали по нея (за човешките души става въпрос естествено).
Дългите планети имат дълга времева орбита - Уран например има 84 години за да направи пълно завъртване около Слънцето. Те "стоят" с години в един и същ знак и имат генерационно (общочовешко) влияние. :) Обаче - забележи - тези планети са "открити" от астрономите едва преди няколкостотин години. Гръцката астрология работи с планети до Сатурн. Те (горките) не са знаели, че съществуват (сигурно не сме искали да им кажем). Обаче в Египет са знаели за тях. И не само за тях - знаели са всичко - целия Космос. хехе Как са го наблюдавали без телескоп? Ученика на Йошуа - Петър - е умрял във Вавилон в "звездобройна кула" (католическите килимяфконосещи неаргументирано твърдят, че бил умрял в Рим, ама те твърдят също и, че Слънцето се върти около Земята като пумпал хехе) - явно галилееца-есей - орфеиста Йошуа го е посветил в "занаята" на Карите/Гари.
цитирай
74. анонимен - много интересен дебат момчета, ...
02.06.2011 14:36
много интересен дебат момчета,поздравления!давайте нататък,та белким научим нещо интересно.поздрави!
цитирай
75. get - - Добре де, за астрологията разбрах ... всъщност какво разбрах(?) ...
02.06.2011 21:03
схванах концепцията ти !
- Ма извинявай, не вярвам че, единствено и само астрология са ползвали древните !
Примерно стрина Пена, кво да сложи в тенджерата на бай Иван за утре. Пък той ако остане доволен може нещо по така ... тра-ла-ла да стане !? :))
В тази връзка разбрахме за "седмият храм":
tzarkarui написа:
Браткиш Дзвер, 7 са били храмовите комплекси отпреди старото царство. Толкова са и науките дето са изучавали - 7. В един от тях (мисля, че Акхмим беше - да не говоря наизуст - ще проверя по-късно) се изучавал астрология/астрономия. Там са били "тартори" карите/гари.

- Но в останалите, другите храмове мисля не са водели курсове за шев и кулинария ?

от ГетКан таурос-скитский

П.П. Молба имаш ли някаква идея за останалите "шест" - Защо шест е сакрално число ?
цитирай
76. tzarkarui - Примерно стрина Пена, кво да сложи в ...
02.06.2011 23:01
Примерно стрина Пена, кво да сложи в тенджерата на бай Иван за утре.

Естествено че не. Никой не използва астрологията за такива неща, но да, има го този момент - в медицинската астрология - кога какво да ядеш. И стрина Пена задължително трябва да направи справка с астрологията кога какво да сее и полива. В днешно време се нарича фермерски алманах, който е тясно свързан с фазите на луната. Да посееш нещо през намаляваща луна означава това нещо никога да не поникне. Направи си експеримент - посей нещо 5-6 дни след пълнолуние и ще видиш нулевия ефект.

Но в останалите, другите храмове мисля не са водели курсове за шев и кулинария ?

Нета е пълен с инфо относно това - в кой храм каква дисциплина се е изучавала. :) Но ще проявя милост и ще ти цитирам някои положения.

Отдавали най-малко 21 години, за да получат информация и обучение. Процеса на обучение се извършвал в различните храмове. Обучението, съответстващо на нивото и проверката на самоконтрол, необходим за напредване към следващото ниво в друг храм по продължението на Нил. Всеки храм представлявал една жива библиотека със специална информация. Във всеки един храм се преподавал различен урок за вселената и смисъла на съществуването. Всеки храм съхранявал една различна свещена тема, информация, която дава смисъл на всичко съществуващо. Основното ниво се постигало през първите седем години. Получавали обща информация за вселената и обучение за боравене с най-ниските енергийни центрове на тялото. Имали храмове като този в Ком Омбо, в които изучавали на необходимостта от дуална и поляризирана вселена, за да се даде възможност на ума да сравнява между двете крайности, за да разбере какво е истина.
цитирай
77. tzarkarui - В тези храмове се научавали да ко...
02.06.2011 23:02
В тези храмове се научавали да контролират страха от загубата, да разберат, че във всеки живот човек има това, което му се полага, за да изживее това, което е необходимо. Имали са инсталации, в които събуждали страха от смъртта научавали се да го владеят, за да разберат, че смъртта е само една стъпка към друг урок. Там се учели да преодоляват страха от самотата, инстинктите за агресия и защита, да за разбират съществуването на подсъзнателните програми, които генерират автоматични реакции и да се научат да ги контролират. В храма на Луксор в Тебас, се предавали знания свързани с функционирането на тялото и трениране на съзнанието, което не трябва да се идентифицира с тялото. Храмът бил устроен подобно на човешкият организъм. В различните храмове с жрици на Нефтида и Изида, се занимавали с предаване на информация и опит, свързани с физическите възприятия емоциите и плътските желания на тялото. Тяхната разлика с по-висшите емоции, интуицията и вдъхновението. Много храмове, подобни на "Хатор" в Дендера и в Акхмим се занимавали с науките, астрономия, астрология и математика. От техните тераси регистрирали движенията на звездите. Изследвали различните е енергии, които излъчва всяко съзвездие и ефектите, които създава. Отделяли други седем години за занимания с дясната страна на мозъка, на интелигентността на сърцето, намиране на разликата между мисли и медитация. Храма на Карнак, най-големият в Египет, бил посветен на съзнанието, анализиране на силите, които го моделират. Опознаване на процеса на еволюцията, ускорявайки го, използвайки концентрацията с идеи, думи, усещания, точни намерения и движения. Учели се да се концентрират върху себе си, да правят разлика между Висшето Аз и Егото, да се идентифицират като едно същество или външен обект, докато се почувстват и трансформират в това, за което мислят. Упражнявали се в телепатия и физическо приближаване, и после повтаряли същото от дистанция, в определен момент от деня.
цитирай
78. tzarkarui - Всеки храм съдържал информация на ...
02.06.2011 23:03
Всеки храм съдържал информация на три нива. По този начин разкривали информацията едновременно на хора от различно ниво на развитие. Първото ниво предавало основна информация на населението. Във всеки храм се разказвала по една опростена история, пълна със символи и фантастични персонажи. Идеите били представени като митове във формата на истории. В храмовете като този на Хорус в Едфу, върховният жрец учел най-напредналите ученици как да преместват съзнанието си във времето. В салоните на храмовете учели, че реалността е съставена от седем нива вибрираща енергия. Седем енергийни потока, седем различни нива на сила.
цитирай
79. d3bep - Никой не ти казва че са използвали ...
02.06.2011 23:14
Никой не ти казва че са използвали единствено и само астрология, ама ако освен четенето елиминираш и астрологията, Гетски... По хубаво не се занимавай с древните изобщо.
цитирай
80. get - - дЗверЕс аз тук съм дошъл на гости на царя ... с него говоря !!
02.06.2011 23:59
d3bep написа:
Никой не ти казва че са използвали единствено и само астрология, ама ако освен четенето елиминираш и астрологията, Гетски... По хубаво не се занимавай с древните изобщо.


- Ако нещо ме интересува, ще бъда добър да кажа - Дзвер тъй и тъй по тоз въпрос знаеш ли нещо ?? ... аман от ментори бе !!
- Пък кой и колко чете и доколко осмисля, това е друг въпрос - Хай че стана много личен спора ! - Да ме прощава стопанина !!

- Извинете за грубият тон ! - но по тази схема на няколко пъти се дънят определено конструктивни диалози ... мисля не по моя вина ??! ... стига моля ... Буонапарте !! ... освободи се малко от ... !!?
цитирай
81. d3bep - не ти и аресал вица, явно.
03.06.2011 00:01
Не ти и аресал вица, явно.

Конструктивният диалог тук ти го приключи, а не мисля че участваше в него.. Обикновено тъй става, гледаш ,гледаш , задаваш въпроси, които само ти си разбираш, па захапеш некъде...
Я прегледай и да ми кажеш ти какво конструктивно и по темата си казал ,че мене обвиняваш?
цитирай
82. get - - Момче, кога съм си позволил в пряк текст да те нарека с обиден епитет ?!
03.06.2011 07:43
d3bep написа:
Не ти и аресал вица, явно.

Конструктивният диалог тук ти го приключи, а не мисля че участваше в него.. Обикновено тъй става, гледаш ,гледаш , задаваш въпроси, които само ти си разбираш, па захапеш некъде...
Я прегледай и да ми кажеш ти какво конструктивно и по темата си казал ,че мене обвиняваш?


- Защо приемаш всичко, като лични нападки ... какви са тези комплекси ?!
- Влизам тук не за да си чеша езика или самочувствието - На вижте ме колко съм умен ... колко знам или др. подобно ! - Търся информация ! - Има достатъчно интелигентни хора, която могат да споделят нещо интересно до което са достигнали ! - В момента, какво стана(?) аз питам царя, ти ми се правиш на шеф на канцеларията му ли що ли ?! ... просто с поведението си ме караш, да избягвам контактите с теб, щот все ми дъниш разговорите ... става система !! - Да търся ли нещо тенденциозно в поведението ти ?!

- Спирам да пиша повече по темата - по тези причини ! - МЛЪКВАМ !!!

цитирай
83. d3bep - Не знам що пак ме вкара в лични изясняванки, парламентарен дебат ли правиш, що ли...
03.06.2011 11:25
Изобщо не съм го приел като лични нападки, по скоро го вписах в цялостният ти, граден досега образ.
Ако се отказваш публично от него, добре. Да го имаме предвид.

Не знам дали ще сработи опита да изкараш пред царя, че аз съм му иззел правото да се изказва или що, много е ... ченгеджийски. Принципно е характерен за тебе(и преди се е случвало да се опитваш да правиш интриги), отдавна казах че не мога да ти имам доверие и посочих защо.

Не, не търси система. Имам примирие с тебе, но едва ли някога вече ще спра да те наблюдавам освен ако нещо не се промени. Това, че съм обяил мир и че съм си променил мнението са две различни неща. Ти явно искаш второто, е, ами и аз искам промяна...

Нямам нищо против разни църкви да те наричат учител и просветител на нацията, но за съжаление, не си... Споко... Схемите вървят.

И най - хубавото, което може да се промени и което очаквам и аз за да променя отношението си, е да почнеш да говориш в прав текст и ясни неща... Не е някаква щзда или намордник.
Смятам че не можеш да го свършиш обаче.
Отделно ,че като кажеш нещо цялостно, често изниква по некоя "гробница на Имхотеп". Но който не се учи, той не греши, а на нас с тебе ни е рано да спираме да се учим... Който се бои само да не сгреши и само как ше изглежда в очите на другите, никога няма да се научи обаче.

Но не знам защо за неразбориите досега ни веднъж не си обвинил твойте недомлъвки.
Освен другите неща в които съм те обвинил, мисля че за всеки познал те по дълго е ясно:
изцяло ти липсва откровено поведение и ясна позиция.
Всичко е "полу-"....
Полуказано, полусигурно, полуточно, полуистина, полу - си застанал зад него...
Не знам как да я караме завинаги така...

Истински ставаш само някой като ти пораздърпа булата....
Презабулена Изидо....
цитирай
84. tzarkarui - :) Заровете томахавката на войната ...
03.06.2011 16:35
:) Заровете томахавката на войната и изпушете лулата на мира.
Темата е кирчо методиев (и брат му), неговия ристиенски (привидно - иначе юдейски) рязан корнишон, климентицата (дето кирчо най-безобразно свил от коптите барабар с християнските им песнопения), ролята на ристиенството в "еволюционно-историческото развитие на дъновизма" в наши дни, и всичко свързано с БЪЛГАРСКИТЕ ПРОСВЕТИТЕЛИ.
Дъновистите изкараха крадеца дънофф най-великия българин. Премълчавайки (много удобно), че всичките му истинни работи дето е приказвал ("пророчества" и прочие) не са негови, а откраднати от думите на други. От Щайнер (само като пример) - много нещица, барабар с евритмията, и египетските му обяснения за Крестос. Но разликата е че дънофф прави (много правилно в случая) от ристиенството юдаизъм с преклонение към рязаноклиторовия и рязанопишков народ като към богоизбран. Нещо, което ако го е бил чул Щайнер направо би побеснял.

Ето Гет - ХОРото и ръченицата са евритмия с астрологична насоченост. Щайнер прекрасно обяснява как действа (на три нива) евритмията. А дънофф плямпа тинтири-минтири. За което често яде лобут (от ревниви съпруги на млади булки).
:) Въобще паралела дънофф - Щайнер може да се съпостави с кирчо методиев и коптите.
А ристиенския синедрон яко си е цапцарапвал от коптите - на поразия. Всичките им песнопения (византийски) са от там - дибидюд анджък. Обаче спароток си твърди, че коптската климентица произлиза от гърчуляшката азбука, за която пък казва че произлизала от българската, и са си прибавили само няколко букви. На мен ли така ми се струва или си е тъй, но тази логика ми се струва нещо грешна. Не знам, :) - "Вие сте Богове - Вие кажете"...
цитирай
85. get - - Добре продължавам разговора с ТЕБ ... прощавай смахнатата ситуация ! :((
03.06.2011 19:23
... до която я докарахме !
- Относно какви са становищата на Спараток за климентицата и коптската азбука не знам ? ... не го познавам човека, дори да се блъсна с него на улицата няма да го позная ?!
- Това което живо ме интересува е да отмия тая помия, която са ни натресли с азиатският произход на българите, тоест златарско-руско-юдейската, тюркска теза !
- За дъновистите или добро или нищо - значи нищо от мен ! Преди време се бях натресъл в един техен сайт и се изпокарах !
- Но там имаше и още прпивнесен щайнеризъм, в смисъл христовата смърт, божествен импулс на Земята, плюс че, трябвна да се изпълнят пророчествата от юдаистко-щайнеристкият култ, който те си изповядват. Че трябвало да дойде първо наякакъв си Сараон, който щял да подготви идването на Ариман, пък после щял да дойде Месията - ма кой е тоз дали Христос или Мешиах не им се разбира. Това го приказват все ерудирани хора, с добро материално и обществено положение, което твърде ме смути !? - Толкоз за дъновисти, щайнеристи и др. исти. Покрай тях ми се уби желанието да чета назованите двама !!
- Относно християнството - Какво да кажа, при него има неща, които са и от "езическият" период на човечеството и от проповедите на Талмуда.
- Мисля с теб коментирах, че християнският св.Георги е пониженият в степени предхриянски Хермес-Герман-Кернунос(и поне с още пет имена) бог. От честването на този бог са запазени отгласи в нашият фолклор и обредност. Все се каня да пиша и все не ми достига смелост, защото излизат нови и нови интересни неща. В смисъл той е близък на народите, от слОвенската група(причислявам и нас), келтите и германците.
- Отдеелно от ІІ-о хилядолетие вярванията в Египет и тези на балканите, които първоначално са били идентични започват да се раздалечават(поне така мисля).
- Не знам за коптите - нямам стройна концепция ? В единия момент ги припознавам с морските народи прибл. 14 в. преди. Второ със скитската инвазия от VІ в. преди. Можем би е компромисен вариант от двете ? - търся становища ? ии
цитирай
86. d3bep - Малка вметка.
03.06.2011 20:14
Принципно правилното място за разговор "със ТЕБ" е на лични, а не публично.
Ако е публично, е публичен разговор. Няма такива работи, звинете, аз със друг говорех... Ако публично разнасяш проипаганда и щуротии, това ,че си ги маскирал като лично послание не е извинение, нали?

Мога да кажа и повече по начина на действие, който ми се вижда ...евтин, но ше си замълча. Не ми подобрява мнението, изобщо.
Споменавам го само защото втори път го натрапваш.

След като пишеш на публично място и отлично знаеш как се пишат лични, значи пишеш с всички участващи. Не искаш тоя, не искаш оня.... Много удачно, наакрая и победител в "спора" можеш да излезнеш.
Тва кат дебат на евангелисти - протестанти за еволюцията , единият я защитава, другият я отфърля. Накрая.. Единият печели, ама кой???
Найш колко таквиа съм ги гледал? Организират ги редовно. Единият се представя за професор - дарвинист, другия за студент по богословие....
На "простосмъртните:" дават думата за по 30 секунди, останалото време се слушат "авторитетите".
Стигат ми, даже са ми много.
Обикновено бързо ги правя на г*з.... И двамата.

Поздрави!
цитирай
87. get - - Аз съм човек със СВОБОДНА ВОЛЯ, с който искам ще си говоря !
03.06.2011 21:00
- Не принадлежа към никаква конфесия !
Поради това Царю, още веднъж се извинявам за досадната ситуация и-и-и продължавам !

- Опитах се да питам, господина (който гори отново да обижда) - Правилни ли ми са изводите относно това, че след 14-ти век (преди) нещо става с културата и изобщо Египет. Реакцията бе меко казано странна ?!
- Но пак ще го кажа, по-скоро нещата се представят огледално - нямаме "нападение" на морски народи а налагането от страна на държавата-империя Египет в средиземноморието му, като регионална и имперска сила ! Малко преди това настъпва промяна в божественият му пантеон и култове ... поне такова ми е впечатлението. Изказвал съм и все още продължавам да поддържам идеята, че това е на база инвазията на чуждоплеменно население, на това, което от началото на държавата Египет го е населявало !
- Пак повтарям това са хипотези - не категорични твърдения !
- Друго защо обръщам толкова внимание на това ?! - от този момент започва катастрофално да се променя ситуацията в източно средиземноморие в политически, културен и религиозен аспект. Към 8-и век има инвазия на тези, които можем да наречем "протогърци" в близък изток и тук на балканите. От това пък последва упадък, културен и всякакъв друг за местното население.
- От къде може да е придошло това население ? - в историята е залегнала, погрешната според мен теза, че това население идва от север. От един сравнителен анализ, на бит, облекло, традиции и обичаи, по-скоро то има североафрикански произход !
- В подкрепа на твърденията - най-старото светилище, на Додона, което гърците приемат че е на Зевс в Епир, преживява упадък. Второ Херодот говори, че е създадено от египетски жрици през 8-и век, от проучвания обаче се установява, че е съществувало далеч преди това и няма нищо общо с Египет.
- Ако знаеш нещо допълнително или ме насочиш в търсенията ми - Ще бъда благодарен !

- С уважение !

от Гет
цитирай
88. d3bep - Изобщо не ме занимава да обиждам или ...
03.06.2011 22:07
Изобщо не ме занимава да обиждам или да не те обиждам :) Държа се според поведението ти.
И ако обръщаш внимание, аз не ти казвам с кой да говориш, а ти си така нахален "дипломатично" да ме пъдиш и елиминираш от дискусията в блога на коелгата ,с твърдението че видиш ли, прайш публичен дебат само с него, без мене.

-----------
По въпроса:

Не, твърдението не е вярно.
Първото коеот го премачква безпрекословно.
Хетската империя има ясни следи от египетски култ. Ясни, та чак очевадни.
Малк оне върви от тая гледна точка отъждествяването с имперски сили и морски народи.

Второ, очевидна е връзката на египетския с лувийските йероглифи.
Лувийския се счита предшественик на хетите.
Има и още цифра други следи.

Що се отнася до траките, ЗАСЕГА първо трябва да ги намерим преди 5-ти век преди новата ера(немаме официална находка), и чак след това да им прикачаме култове, 14 век и прочие.

Откога са съществували камъните на светилището и откога е съществувал култа, пророчиците и прочие са два напълн оразлични неща. Дори Делфи е с египетски произход. И тракийски... род, който го обслужва...
Всъщност за повече челите нещичко за траките има много добро обяснение в една теория, позастъпена от Димитър Попов, ама....

А в крайна сметка:
Тая тема не е темата.

Поздрави!
цитирай
89. get - - Царю, държа да отблежа, че и тези твърдения не следва да се приемат само от ...
04.06.2011 08:57
прочит без съответната проверка !!
Първо - към БАН има създаден един институт по Тракология, въпреки, че се знае такова племе или народ със собствено етноназвание не съществува. Но създадоха институт, наука ето ти и "народ"(!) :(((
Същото е и по отношение на Кирил и Методий - въпреки че съществуват протеворечива исторически данни относно тях - в същият този БАН отново е създаден институт по К-И-Р-И-Л-О Методивеистика.
- Съответно във всички университети има създадени катедри по "тракология" и "кирилометодивеистика".
- Защо това ? - ами приеми аз съм един непринуден средностатитистически български гражданин. Интересувам се от тези въпроси. Чета че, има създадени "специални" институти по тези обособени области в българската историческа наука. Какво си казвам ? - щом има създадени институти, как така няма "траки" или не е имало Кирил и Методийу съответно тяхната роля и значение за българската ни история. Схвана ли схемата - може да няма категорични доказателства, относно дадена теза - но щом се създават институции - това вече се институционализира. Отделно че чиновниците-историци "със зъби и нокти" ще си пазят облагодетелстващото ги място, под живителното за тях "академично слънчице" :))
- Трети факт, че нямало налични факти за наличието на траки - първо "траки" както казах няма има множество племена с еднакъв етносен произход на балканите с различни етнорегионални наименования. Второ - как ще ми се коментира факта, руските ни "братя" датират идентичните кургани от причерноморието Украяна да са от 13-10ти векове, пък нашите са не по-стари от VІ в. пр.Хр. ?? - Защо се прави това - За да не се изведе връзката между тумолните погребения(шахнтови гробници) от крит и микенски с по-късните "тракийски". По този начин ще се наруши приетатата теория, че гърците са наследници на микенците-ахейци от троянската война.
- Поради това и хиатусите в историята НИ !
- Заради това и не исках да се разглежда на парче - факта относно "българската" азбука !
написа ГетКан туроСкитски от ..
цитирай
90. tzarkarui - :) Да бе - БАН са БАНнати by default. ...
04.06.2011 12:48
:) Да бе - БАН са БАНнати by default. Познавам (много добре) една "траколожка" - изкарва, че траките произлизат от гърчулята. :) Браткиш Дзвер - даже веднъж те питах за нея, но не я познаваш.

Позицията ми винаги е била, че независими историци не е възможно да съществуват. Дори и Херодот е имал политически пристрастия. А пък факта, че изкарва Великата Пирамида че е построена от Хиопс е направо за номинация в предаването Тъпандурия.
От 10500ВСЕ до 28 септември 2011г. абсолютно всички представи са на 180° от реалността. Включително и образуването на етносите. Като 16 февруари 3102ВСЕ е превратна точка, чийто апогей е семита Саргон и датата 14.08.2294ВСЕ. :) Сега ще ви дам едни много интересни дати, а изводите ще оставя на вас.
03.11.23826 ВСЕ
08.01.21672
12.03.19519
17.05.17366
21.07.15213
23.09.13060
10513 - 10500
31.01. 8753
06.04. 6600
14.08.2294 (семръсния Саргон, който детронира Зиези)
(на това място дата няма да дам)
28.09.2011 СЕ
16 до 19.12.2012.

Периода на 2 полярности е с дължина 4320 години. На такъв интервал се сменят и Полярните звезди. Свинкса (а те са няколко локализирани по света) символизира епохата през която полярна звезда е била Алдерамин от съзвездието Сефей (Цефей) в паралел с настъпващата нова епоха. Ако Лъва е алергичен към Скорпиона (Орел) защото отстои на 90° от него в кръста на който е разпънато човечеството (Крестос), то перверзността и антилогичността на Рибите направо подлудяват Водолея, който се явява антиподна част от Лъва, които като цяло (Лъв+Водолей) СА СВИНКСА.

Къде точно в периода 10500 - 2294 ВСЕ са се появили етносите, войните, и крепостните стени на градовете?
Като се има предвид, че Кали Юга започва на 16.02.3102 ВСЕ аз бих спекулирал, че е някъде около тази дата. Кога точно се е появила Луната, като се има на предвид, че тракийците са предлунни - и гърчулята са го знаели и не са го оспорвали като факт?
В Кали Юга всичко е лъжливо и отстои на 180° от Истината и реалността.
цитирай
91. marknatan - тзаркар уй, бегаш си от темата, в ...
05.06.2011 06:47
тзаркар уй ,бегаш си от темата,в която както е при всики ромски трътльовци,важното да го е казал,боцко,тзаркаруй и др.под, съафтури ,нъл тъй

по кво се различайуеш ти от спараток ,

и требало ти да си го казал,а не той,хе хе е да е "както казал боцко"
твойто мненийце ей го вна "Самите тракийци не сме били етнически (генетически) хомогенни. Но културата, на която сме били проводници (и частично още сме) е била хомогенна. Всеки път когато спомена (в нета), че пеласгийците са кари (гари) и тракийци - най-образованата част от културния "етнос" на тракийците - били са "звездобройци" и "магьосници", мъдреци (всички до един с инкова кост) - и са ядрото на етноса, който сега населява балканския полуостров - - и всички (привидно) се съгласяват с мен, а по-късно "замитат" фактчето под чергата. Включително и Спароток."

За Киро Метофски съчтото,стани да седна аз .Не бил Славянин Бил евреин
хе хе хе "както казал боцко".че лежим да тежим.
глеам тука са и дежурните съфтури гет и дзвера дето се опита да надмине плагиата на боцко по тезата на керамопулос по-известна сред маймуняците ,като Отворената Ромска
анонимния булгарикус,според който боцко само не бил споменал керамопулос,ма не бил плагиат,се опитва да внесе разум,ма уфологията яко ви тресе
па напишете Ромската теория на еволюцията, без да споменавате нютюн и готовце,улизате и вие кът боцко у Читанката на маймуняците
цитирай
92. tzarkarui - Хехе, ти цигане ли си, ромче ли си, ...
05.06.2011 09:52
Хехе, ти цигане ли си, ромче ли си, къФФ си? Славяни има само в (пусти) кратуните на варяжко-руските дегенерати. Словени е имало, има, и ще има, и тогава когато грчко-мингиянските твои братя отново станат безСловесни маймуноиди, и се завърнат по родните си места - Сатана в Индия. Според Dr. David Hawkins мингияните нямате и 1% човешко в себе си - просто сте животинска имитация на ХОРата. :) То и живота ви (в Столипиново) е имитация на "Тарикати", но това е "Тайна-Майна" до 28 септември 2011г. хехе Ти стой - та гледай... :)
цитирай
93. get - :((( - Царю, виждам тук "на крака" ти дойде един клиничен случай, който е ...
05.06.2011 11:37
... пример на/за това, което от дълго време ме интригува и вълнува !
- Това е обект на социалната психопатология ? ... В блога на Зелас, вече го упоменах ?!(това е така наречената тема за "Израждането"). Един "техен човек", Маркс Нордау, именно така е озаглавил, основното си психологично изследване !
- Григорий Климов се опитва да развие проблема в неговите си книги - но той по силата на обстоятелствата(просто философската му и методологична база е марксистко-ленинска) е значим и интересен при фактологията ! Но като започне да "мисли" изпада в груб материализъм(дори расизъм) и ... просто не му достига ум и разум, тоест като мислител е слаб(според скромното ми мнение ?).
- Ти се опитваш да разглеждаш същият проблем през астрология и индиуистка философия. И аз съм се опитвал през призмата на това,(без астрологоията) но резултатите не ме удовлетвориха ??
- Междувпрочем, за мен не представляват интерес "клиничните случаи" от така нареченото "богоизбрано население". Интересува ме, защо при нас, в горе долу нормална социална и битова среда - се набелязват същите примери на дегенерация(в по-малки, но установими количества) ??
- Имаш ли някакво становище по въпроса ... освен от позициите на астрологоия и индуизма с неговите "калпи"(мисля) и т.нар. епоха "кали юга".

- С уважение !

от Гет

П.П. Искам правилно да бъда разбран, пишейки настоящото, не търся кухи ефекти да се себедоказвам или обиждам някой в неговото нещастие - по-скоро искам да разбера(причините породили и условията подпомагащи развитието на процеса) и ако мога да помогна !!
- И още нещо - да излезем, малко или много от окултното - можем ли да си го обясним през призмата на обективната наука ?!
цитирай
94. d3bep - глеам тука са и дежурните съфтури ...
05.06.2011 12:52
marknatan написа:

глеам тука са и дежурните съфтури гет и дзвера дето се опита да надмине плагиата на боцко по тезата на керамопулос по-известна сред маймуняците ,като Отворената Ромска
анонимния булгарикус,според който боцко само не бил споменал керамопулос,ма не бил плагиат,се опитва да внесе разум,ма уфологията яко ви тресе


Майна, тебе пуснаха ли те да излезеш от блога си ве?
Аз мислех, че си под домашен арест там.
Сред най хубавите статии.
Които разбира се сам си четеш.
Но за сметка на това по 300 пъти.

Вече веднъж ти казах: Очевидно е че нямаш гадже.
Обаче трябва да излезеш от вас, като първо се избръснеш, окъпеш и напарфюмираш, може и да сложиш най - убаата си риза от абитюреНЦкия бал.

Тва е батка. Ти обаче приемаш подхода да се сърдиш на всички мъже по пътя си. ГЛей са кви си ги написал, тва Спароток, Царя, Боцман, Колегията му, Сола, Гетски, Аз, а само малко анонимния са ти виновни и давай, бой.
Принципно моржовете, говедата и хипопотамите точно тъй праат, събират се сите мъжски на ено място, и бой! И който остане последен зема сичката женска.

Обаче при ората не е точно така.
Сериозно баткиш, от опит ти казвам.
СЪвокупленията, които гледаш непрестанно по анимъл планет не се възприемат по същия начин сред ората....
Изключвай кабелната и прави квото ти казах.
Женска с битки в блоговете и нетя няма си намериш, и да си намериш - нема да е задълго.
Разбирам ,че се чувстваш различен и особен, но не мисля че си достатъчно различен и особен за да си хипопотам.
А ако се окажеш такъв все пак ,не знам дали ше искаш точно такава женска!

С приятелски поздрав и загрижен съвет: Дзверо!
цитирай
95. tzarkarui - :((( - Царю, виждам тук "на ...
06.06.2011 00:35
:((( - Царю, виждам тук "на крака" ти дойде един клиничен случай, който е ... пример на/за това, което от дълго време ме интригува и вълнува!

До 28 септември 2011г. няма спасение, но след това въздуха над Столипиново щял да се озонира. :) хехе А пък озона премахва мингиянските зловонни миризми.

Гледам го момчетУ програмистче го раздава, на хасамблер хексемел е чат...
https://lh3.googleusercontent.com/-CutxzDPU0gA/TIJCUZ6vDsI/AAAAAAAACaE/s_a82-DWhI0/xasembler-1.jpg
И браткиша Дзвер е загрижен за него - търси му женска... за неговата "хуйология" - ма браткиш Дзвер, глей да му намериш някоя от зодия Риби - щото онези са перверзни тип садо-мазо, и си падат по... Е, айде ще дам снимчицата на "достойнството" на момчетУ
https://lh3.googleusercontent.com/-PswAKXLIMlY/S2VSTOJJlHI/AAAAAAAAA8c/9YIwZZWhDP4/s576/Penis.jpg

Браткиши, да ви е
https://lh3.googleusercontent.com/-eqiqnOsCM6k/S2VSWfOM1WI/AAAAAAAAA9E/RPZfIaUOX4U/PrezKurin.jpg
и му теглете (770гр) един продукт на Класмел
https://lh6.googleusercontent.com/-N3F0yKf52j0/S2VSU7zp9FI/AAAAAAAAA8w/JUb3Igrn48s/Pitkata.jpg
и
Пазиус Божиус Слепиус Прогледае
https://lh4.googleusercontent.com/-PiHSRMb8tnw/S2VSMnOUKOI/AAAAAAAAA7M/xA8Tv3Pa2hM/moderator-gogo.jpg
хехехе :)
цитирай
96. d3bep - Баткиш, пускай месата!
06.06.2011 00:48
Баткиш, пускай месата!
цитирай
97. tzarkarui - Пуснах я. Ей я на - http://tzar...
06.06.2011 14:48
Пуснах я. Ей я на -
http://tzarkarui.blog.bg/zabavlenie/2011/06/06/oshte-po-vyprosa-za-nematodizma-ili-quot-ot-tuk-ot-tam-quot.760521
:) Даже и стенографско копие от заседанието на Конклава пуснах.
Да си жив и здрав братко НемаТодов, Архиепископ Поморийски, и Кардинал Мускатов, че написа този НемаТодоВдъхновен текст на Масата (май Меса беше) на Месса. Ся, пускай милостиня в касичката на входа и
Дай Ракията Насам
цитирай
98. d3bep - Мрак натам...
07.06.2011 15:41
Мрак натам...
цитирай
99. dolsineq - Гледай ти, какъв интересен разг...
08.06.2011 23:15
Гледай ти, какъв интересен разговор...:)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tzarkarui
Категория: История
Прочетен: 430981
Постинги: 23
Коментари: 674
Гласове: 1836
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031