Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.06.2011 09:59 - Още по въпроса за борката българоубиец – първото йодейско мекере
Автор: tzarkarui Категория: История   
Прочетен: 22749 Коментари: 35 Гласове:
20


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

(Или – Защо рипат йодейските ристиени даже и когато НЯМАТ рязани пластелинчета?)

 

По тази тема съм писал достатъчно много (в другият ми блог и по форумите), но днес, докато сънено преглеждах новините по „СЕГА” ми се наби в зеницата една статия (отново на Иван Петрински), която провокира окончателното ми събуждане. И темата на Статията беше борката първото чифутоидно мекере, еманацията на юдаизма ристиенството, и кръвожадността на един антибълГарски владетел. Публикувам статията със съкращения и без мой коментар. Ето и адреса на Статията:

http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=9423§ionid=5&id=0001301

http://segabg.com/online/article.asp?issueid=2985§ionid=5&id=0001301

image

Покръстването на княз Борис-Михаил (864 г.). Рисунка на л. 163 от Манасиевата летопис, ХIV в., Библиотека на Ватикана .

Християнството в България е налагано сякаш по спешност Археологическите следи от приемането на новата религия са малобройни, което е възможно само при стриктна държавна регулация на процеса ©2011 Иван Петрински Напълно справедливи са писмените извори за българската история след средата на IХ в. поне в едно - българският владетел Борис (852-889 и 893) се покръстил в строга секретност. Не е за чудене, че владетелят, който не спечелил нито една военна победа за България, "тайно и в дълбока нощ" изоставил и вярата на дедите си, и собственото си име, в добавка даже "обещал да се подчини на императора [Василий I]". Днес го именуваме и с езическото Борис повече за яснота. Що се отнася до подчинението на императора - няма грешка, доказват го и други извори. Та кой друг владетел би търпял менторския тон в писмата на чужд владетел или на чужд духовен водач (вж. Извори). Наистина, едва ли е възможно да си представим, че изпълненото с военни и всякакви други неуспехи първо десетилетие от управлението на княз Борис е отминало незабелязано за българския владетел, поне генетично наследник на славните си предшественици от Крумовия владетелски род (http://segabg.com/online/article.asp?issueid=2985§ionid=5&id=0001301).

Ще трябва да направим още едно бързо уточнение - за удобство ще назоваваме този български владетел с добилата популярност титла "княз", за да спестим сега дългите обяснения за титулатурата му до 864 г., още повече че вече е имало случай, в който този въпрос е бил обсъждан по-обстойно тук. А и не за това ни е думата сега . . .

Тайното покръстване на българския владетел често се споменава с най-различни обяснения, но днес ще ни интересуват не причините за приемането на новата религия, нито последствията за България, а само скоростта на налагането й, защото натам ни водят следите, запечатани под дебели пластове спечена пръст. Тези следи, когато са разчетени вярно, са непогрешими.

Археологическите останки от процеса на налагането на християнството в България са крайно малобройни, но всички те подсказват изключителната бързина, с която е трябвало да бъде наложена новата религия. Тази бързина може да е свидетелство само за стриктна държавна регулация на процеса. Археологическите следи от налагането на християнството като всеобща и задължителна религия в България изключват напълно каквато и да доброволност при осъществяването на операцията.

Винаги са ми били непонятни опитите християнизирането на България да бъде представяно в нашата историография като прогресивно мероприятие, което ни приобщило към модерния тогава свят. Точно както ми изглеждат съмнителни опитите да се възвеличава един от най-противоречивите български средновековни владетели - князът, наричан от християните за благодарност "Покръстител". Исторически много по-вярно би било да говорим за княз Борис-Михаил Кървавия заради жестокостта при избиването на голяма част от политическия и духовен елит на България.

Има само два исторически верни и същевременно лицеприятни начина да бъде изобразяван този владетел - с окървавени ръце или гордо вдигнал книга.
Само си струва да погледнем тъжните лутания на един владетел, който няма дори една победа на бойното поле и е срам за великия си прапрадядо Крум. Поражението от франките (853), първото поражение от сръбските племена, поражението във войната с хърватите, ориентацията към Западната църква, унизителното поражение от византийците през 863 г. Страхлив и жалък на бойното поле, Борис-Михаил смело изклал през 865 г. 52 велики боили заедно с целите им родове - цвета на българската аристокрация. Така удавил в кръв въстанието, което избухнало във всички 10 комитата в българската държава срещу безумното му управление. Нямало връщане назад. Понеже византийските опити за влияние в България заплашвали да унищожат държавата, Борис-Михаил се обърнал отново към Западната църква (866), но там не му харесало, та се върнал отново към Цариградската патриаршия (4 март 870 г.).
 

"Но и българите, народ варварски и христоненавистен, станаха толкова много наклонни към богопознание и питомност, че като се отказаха от отческите си бесове и оргии и отхвърлиха заблудата на елинското суеверие, по чуден начин се присадиха към християнската вяра . . . Нямаше още две години [от покръстването] . . . когато мъже злочестиви и отвратителни . . ., мъже от мрака изникнали (защото били рожба на западните страни) . . . се изхитриха да развратят българите и да ги отстранят от правите и чисти догми и от непорочната християнска вяра."

Из окръжно послание на цариградския патриарх Фотий от 867 г.


Ще спра до тук. Който се интересува от продължението са следва линковете в Сега. Не бих искал "баш Сега" да правя паралели м/у борката първото чифутоидно мекеренце и рязания пластелин борката ІІІ дето докара комуноидите на власт (щото тъй искал баща му фернандел - или май фердинанд беше - все ги бъркам тези клоуни), синът на борката (мекере №1) - моньо №1 и негово малоумно нищожество - моньо мадридското недоразумение. А може-би и трябва да го направя? Защото "Историята се повтаря господа - винаги като фарс". Но просто не мога да се въздържа да не направя паралел м/у ристиенството и комундетата - И ристиенството, и комунизма са наложени с реки от кръв. Кръв на ХОРа. С Инкова Кост. Истински ХОРа, а не демони на мадам йЕхова (алоуу, публичния дом...) - йодеи и техните еманации...

 




Гласувай:
23



1. d3bep - Без да навлизам в дълбочина на аз...
16.06.2011 10:46
Без да навлизам в дълбочина на азализа за произхода на Борис, и ТОва да ли е Рис или Барс, както и едносъщен с михаил ли е или са двама различни, като вторият е убил първият....

Само ще кажа ,и добре че е наложена така.
Именно заради туй християнството в българия е умряла работа и ние сме сред народите в света, пазещи най - голяма част от предхристиянските си обичаи...
цитирай
2. balkanec - Имало ли е (пре) покръстване при Борис
16.06.2011 11:49
http://bgsviat.narod.ru/drevnobulgarskaistoria/Rasate.htm

Сведения от д-р Ганчо Ценов

От изворите излиза, че това "събитие" се основава на две по-късни гръцки легенди. Така ли е или не - аз не знам, но сведенията ги има.

Излиза, че единствения прериод, през който е можело да се случи това нещо - приемането на гръцката "православна" религия в България е ... по времето на фанариотите през 18 в.
Преди това винаги - още от 4-5 в. - българи и гърци са имали различни Символи на вярата. Българския символ на вярата се изповядва от Българската църква дори и през времето на византийското робство. Няма как по-рано при Борис да е бил приет гръцкия.

А Борис е набеден от гръцките легенди и по негово време такова нещо едва ли се е случвало.
Някои неща:

- България е християнска страна много отпреди Борис.

- По времето на това "събитие" виз. имп. Михаил е бил невръстно дете - тригодишно. Как в тая възраст е кръстил българския владетел?

- Самата "история на кръщението на Борис" е легенда по събития, които са се състояли в Цариград при премахването на иконоборството - а не в двора на българския владетел.

- Български цар Михаил в Солун има по това време и той е християнин отпреди това и това му е рожденото име - човека така си се е казвал.
Когато Боцмана пишеше, че Борис и Михаил са двама различни владетели, това ми звучеше като шега. Но точно това излиза от изворите - че са различни и Борис е баща на Михаил.

Може и да бъркам и да не съм разбрал добре Ценов, но виж го сам и прецени.
цитирай
3. tzarkarui - От изворите излиза, че това &quo...
16.06.2011 14:00
balkanec написа:
От изворите излиза, че това "събитие" се основава на две по-късни гръцки легенди.


От графиката - ляво и дясно:

Старобългарски нагръдни амулети (вляво - лице, вдясно - опако). Християнските символи по тях са били набързо добавяни чрез врязване в каменните калъпи за отливането им изглежда веднага след налагането на християнството. Така езическите по структурата си амулети с християнските прибавки са можели да служат на новопокръстените поне на първо време; IХ-Х в.;

Балканец, да оставим археологията да си каже думата, а не измислените и (политически) нагласени църковни източници. За никакво християнство не може да става въпрос по нашите земи (като официална държавна религия) преди IХ-Х в. Много те уважавам като блогаджия и винаги те чета. Обаче - вземи и прочети статиите на Петрински първо, а след това ставай адвокат на (кривославното) християнство. Тук не става въпрос за Ценов, нито за Боцмана, а за Петрински с неговите 2 статии.

balkanec написа:
bgsviat.narod.ru

:) Народ.ру ли? Какъв е този варяжки сървър? От Россия може да произлезе само робство (крепостничество), слАвянство, тъпотия, и профанизация (включително и профанизацията на българския език по времето на екатерина чифутска - не я знам дали е била велика). Етническа група която не е в състояние да произнесе някои от гласни и съгласни звукови форми в езика си (грци, варяги/руснаци, фини, мингияни и др.) са много по-близо до маймуните от колкото до ХОРата. Гърчолята да йодеи от Дановото племе, а йодеите са мингияни, които (барабар с арабелите) произлизат от мястото Сатана в Индия, с главен мангал (е, не е Мангал Пандей) мингиянина Кришна.

БълГарите принадлежим към предлунната цивилизация (Атлантите) и имаме тяхната Космогония. Която даже и ристиенството (+исляма) не можа да профанизира, и която Космогония присъства и до ден днешен в българския фолклор като музика, носии, и "народни приказки" - неизменни от хиляди години.

:)

Цар Кару І - ecce Inquisitor Curiae
цитирай
4. tzarkarui - http://karutzar. blogspot. co...
16.06.2011 14:09
http://karutzar.blogspot.com/2007/09/blog-post_2056.html
цитирай
5. marknatan - на миниатюрата е покръстването на ...
16.06.2011 23:02
на миниатюрата е покръстването на българите,та то си го пише

това покръстване на въпросния михаил е от скилица

и тзаркаруй и петрински и ценов са полу (частично) прави,без да си изяснят цялата историческа картина(истина)
(На Ценов въпросите са кат на сайко доказите ;като симеон Три бил дяте как бг-то водела втората война,всички знаят,че царят е главнокомандващ нъ войскътъ от стражарите ,а царя е дете ,значи война е нямало)

не българите, а кимерите(скитокимерите,келтоскитите/не са тракийци /)са от атлантида и това лесно се доказва
цитирай
6. andrei - И този ИЗРОД
17.06.2011 08:41
е обявен за светец!Срам за българите и техните предци!
цитирай
7. tzarkarui - И този ИЗРОД е обявен за светец! Срам ...
17.06.2011 12:20
andrei написа:
И този ИЗРОД е обявен за светец! Срам за българите и техните предци!

Аха - срам не, ами срам. Обаче рязанопишковите натанчовци (дето спамят по-горе) дават акъл дето го нямат by default, щото проИЗЛИЗАТ от мингиянина Кришна - родоначалник на всичките рязани корнишони, извращения, войни, убийства, и не на последно място - на Държавата (публичен дом на мадам с рязания клитор йЕховата) като узурпатор (опит за узурпиране) на Божественото, което "се съдържа в ХОРата". :)
цитирай
8. marknatan - tzarkaruj, ходи прочети за Енка ...
17.06.2011 23:00
tzarkaruj ,ходи прочети за Енка (инка) (змиевидното същество-кимерата,хе хе хе,прародителката на кимерите,хе хе хе виж где ги има у крима и у кимерията /данията/ ,дето сега баш датчаните копат у крима и тоже кимрите са у спанията .
женските (великата майка) след потапянето на атландиа си е оставила поколенията и се със херкулесовци .те са шест на брой.един си е келто иберийски друг скиткси и т.н.
случайно гръкотракитее откривателите на автохонизма ,знаш кой грък го е измислил ,и целта му, да не се отклонявам ,дудняте скитския херкулес дошел от гадейра,кадис с кравите хе хе хе у скития дето бил изнасилен от кимерата и тя му родила скитчетата .пък у скитите паднали баш оръдията на цивилизасионето хе хе хе
най-старнното от сичко е ,че3за разлика от педераститте траки и техните ученици атиняните,или трва дето света нарича гръци,като примуква към тях спартанците,т.нар. юдеи,гаче са некои скити водят родата от жената Майката, хе х ех е от де ли са го заели,па и я тачат тази щуротия местода са като педерасчетата тракийчета и гръчета
да не би дедо боже да им я е дал хе хе хе там нейде у/сред/ педерастията на южната полусфера
на маймунячеството .
на юг са маймуняците на север хората .
е има ени достигнале до варна ма нейсе. стадо без мърша не бива.
ако и на теб "извора" ти е полуграмотния боцко дето нареди 15 доказа,че Борис не бил съществувал и разни други тъпни сички до ена калпави идеи на дедо ганчо и най-паче ,че българи=комити ,дето и дедо ганчо не се бил сетил бая облизване по гетски те чека,само внимавай да не забременееш като метресата боцманска мутраиста ил да дебил
ти се чудиш яо го нема тука. ми боцко го боцкал по навътре и сестра сара установила,че бил бременен
цитирай
9. d3bep - Обаче га потънала атландита пра...
17.06.2011 23:37
Обаче га потънала атландита прабългарите били там и я дърпали да не замине. Защото га прабългарите йели кифтетата.... А...
Отгоре на туй прабългарите били комити, което е само неколко века по старо от цезари като титла, и не монголите са комити, ами га монголите дошли о българско комитясали.

А прабългарите били и негри .Нубийски негри първо качество, както доказа Маркнатан, ползвайки Тервел за мостра и налагайки върху него панагюрското съкровище, коеот по принцип е прабългарско, защото траките били гейове, да не казвам и по лошо, защото Орфей свирел на лъвовете. А какво свирел, и как го приемал илъвовете, историята мълчи.

Орфей обаче означавало тъмен, както доказа Маркнатан, което автоматическ ин и помага да го наложим върху панагюрското съкровище, и после върху Тервел(който със сигурност е негър). Следователно, Орфей е брамин, тъй като траките са втората най - многобройна част на индуския народ - селяните.

Понеже прабългарите всъщност са негри, както знаете на негрите им е по - лека главата(както доказа Маркнатан, пишейки постове, след като доказа пранегърския си произход) прабългарите не потънали барабар с Атлантида ами изплували отгоре и земали да дърпат Атлантида.
Обаче не можли да я издърпат, защото бързата кучка ,знаете, планина повдига, а и леките им иначе глави се напълнили с вода през ушите. А и власите се издавили край дунава. Ромънеще! Та.

Морето ги изфърлило край Черно Море, както Маркнатан доказа, некъде у района на Плиска, която тогава е била черноморски лимес с плаж, както доказва носената от Маркнатан верижка с мидичка със звънче и те веднаа се заели да разкарат педеру... пардон, пеперудите тракийски от района, които отлкоз се били вълюбили в гърците, че чак се взели за автохтонци(д*ба и тапирите).
В тая работа им помагали монголите, защото знайш, монголите и негрите са първи друшки, зееер га монголите пекаха татарски кифтета на атлантида, прабългарите.. Па за пранегрите да не говорим.

И така, те разкарали тракчетата, които всъщност са елини ,а пък елините са индуси, индустанците пък са скитчета, а скитчетата май са евреи, а евреите са кимерийчета, както доказа Маркнатан. А , да , и кимерийчетата са траки. А траките, не са негри. От Нубия. Ма да си таковат таковата дет се вика.
Тука истински мъже са дошли.
Прабългарски и пранегърски.
Без жени.

И след като завзели територията и разкарали гейовете, прабългарите започнали бурно да се размножават.
По натам историята мълчи, защото чака Маркнатан да се изкаже първи!!!

Хай ,здравее !
цитирай
10. tzarkarui - Аааа, Дзвере, ногУ убаво чувство за ...
18.06.2011 02:37
Аааа, Дзвере, ногУ убаво чувство за хумор имаш днес. :) Жертвоприношавал си - нали? Само така. Браво. Убава ли беше литургията? Вълчицата кФо мезе измайстори? Ромул и Рем дойдоха ли да пеят "Осанна"?
Браткиш този чифутоид марк натан ми мяза на един друг ненормалник - чини ми се, че съм го срещал (като стил) из форумите. Прави се че е от 4ти километър, ама си е със социологическо образУвание (не го знам дали правилно е обрязано). Да сяда на каруцата при краставиците. Датата 26.09.2011 не е далече. Тогава тези чифутоиди ще вървят на... Как беше фразата, че не ми е във вокабуларния "списък"? хехе :)
цитирай
11. d3bep - Принципно нее чифутоид, а добро ...
18.06.2011 21:07
Принципно нее чифутоид, а добро дете с девиации.
Ккави ги пише в блога си изобщо не ме засяга, даже и ако ми прави реклама :)
Н окато оди навън бързо мога да покажа, че даже и по исторически простотизъм може да се бори най - много за второто място...

И аз съм го чел кви къде ги е писал...
цитирай
12. tzarkarui - Де да знам - помня на времето във ф...
18.06.2011 22:00
Де да знам - помня на времето във форума на Чоли-Боли пишеше едно ненормално чифутче с неговия стил, после се обади в Новинар, а и на други места съм засичал (под различни никове) този шантав "стил" на писане. Лично аз си мисля, че е социологически експеримент на група рязаночорковци - относно реакциите на четящите техните шантавизми. Но може и да не съм прав - не знам.

:)
I see a bad moon arising
I see throuble on the way
I see earthquakes and lightnin'
I see bad times today
цитирай
13. d3bep - Никого не защиттавам, аз неведнъж ...
18.06.2011 23:17
Никого не защиттавам ,аз неведнъж съм спорел с боцмана за тезата и доказателствата му както и за смисъла от нея, ама ти верни приличаш на болен, Маркнатане.
Ходиш си сам по форумите и само отворени ромски тези бълнуваш.
В два три поста ти показвам ка кизглеждат писанията ти, не ме разбра.

Едно, че правиш само реклама на боцмана и който не е чул за тая теза, от тебе ще го чуе.
Две че седиш малко кат ония лудите, дет ходят по улицата, говорят с и сами и викат "ДобрйЕ сам, добрйЕ сам!"
цитирай
14. get - - До хиперборео-славо-циониста МаркНатан, последно предупреждение - престани да ме намесваш ...
18.06.2011 23:59
... в шизофренните си фантазии, изразяващи се в Ромски тези и Скитски майки !
- Първо майката е една, ама е в три проявни форми - Това обременената ти глава ... от лоша етническа и религиозна наследственост явно не може да смели !! (справка направи при Ч. Ламброзо и Макс Нордау, твои роднини писали по въпроса за израждането)
- Не ми пробутвай шантавите си теории, както пробутахте на арабите - да ходят да се покланят на клитора, на Ихуя в Мека !
- Като термитите сте да знаеш - Първо изклюпахте Харапската култура. После през Елам - персийската. Накрая през Червено море - египетската. това не ви стигна ми дойдохте в предна Азия и създадохте елените, та накрая се натресохте и нашите глави. После взехте да редактирате в страната гостоприемник, нашата култура (която ние ви дадохме) и да ни обяснявата, колко бога има и че, вашето момче се закачило на кръста за да ни спасява. Накрая изобретихте "византизма" и е...те мамата на България и на балканите.
- Това е в резюме разказана, цялата история - за която "Ви благодарим" !! :((((
- Няма да се разпростирам - как внушихте на финландците-руснаци, че са славяни и че, те са "третият ЕРУСАЛИМ" !!! - не РИМ, както в момента замазвате нещата !

- Възпитан човек, съм но поведението ти отдавна прекрачи всукакви граници на приличието - От тук натам, с теб ... Право куме в очите !! - го казва народа .
цитирай
15. tzarkarui - Гете, ако кажеш на някой фин, че е ...
19.06.2011 01:38
Гете, ако кажеш на някой фин, че е слАвянин ще ти забие няколко бързи тупаника. В интерес на истината фините+естите (естонци) са много напред с "матриала" от варягите (руснаци). Руснаците казват за фините, че са най-добрите градинари, щото продавали зеленчуци из цяла Россия (щото водкаджиите-варяги даже и картофи не са могли да си засеят без чужда помощ. Май и до днес е същата работа.) Но иначе си прав - яко ги изработиха рязаните чорки (в църквата в Porvoo/Borgå дето руското Сар подписал автономията на Suomi след руско-шведската война, и до днес могат да се видят масонските символи, пергели, мистрии - абе зидаро-мазаческа им работа) - що си мислиш, че Сталин спрял войските си да не влезат в Хелсинки? След Пражкото, Хелсинското чифутско гробище е най-голямото в Европите.

Бе тоя натан чифут ли е или джагал? Не че има голяма разлика м/у тях де... От сега нататък му режа (освен пластелина) сичките коментари. Чифутщини тук не са желателни, нито ще се допускат и за в бъдеще.

Гете, Мухата на Меда (МухаМед) е бил неграмотен и неквалифициран водач на камила. Използвал юдейските равини да му сглобят религийката. Е, сглобили я. 5-600г. по-рано сглобили и ристиенството - въобще - имали са опит в сглобяването... :)
цитирай
16. get - - Бе не знам, какви тупалки ще си биеум с фините - Но те са си едно към едно ...
19.06.2011 10:49
... първи братчеди с "москалите"-московити-мокши-рАснаци.
- Пояснявам "рУснаците" нямат нищо общо с рАснаците-московити, дето били и слАвяни !! ... това последното им го пробутаха "юдо-хазарите" на тези чудо-удо, угро-фини да им повдигнат ниското самочувствие и полсле да ги използват при своеобразният "дранг-нах-остен" ... тоест похода срещу "Истинскита Рус" към, Черното море и проливите му ! - Това е истината !!
tzarkarui написа:
Гете, ако кажеш на някой фин, че е слАвянин ще ти забие няколко бързи тупаника.


- Като начало ще ти дам да прочетеш една статия, в която едно "полубългарче" от западна Окраина - ги прави на бъзе и коприва, като им обяснява от какъв етнос и от какви блата са изпълзели тези "Чуди-юди".
- Ето ти я статията(за начало, щот има и др. материали) - http://www.kominarod.ru/gazeta/papers/paper_822.html
- Апропо - ти виждал ли надгробният паметник - на "великият руски поет", с нарисуван "меген Давид", тоест звездата на Давид ? - гледат ли ти се снимки ? :))
- IHWA - това е съкратеното изписване на твоята "мадам Йехова", ма не го го четеш правилно - дословният прочит е "ИХУ+ нещо смесено, като ИА" на български можеш даа го замениш с буквичката ни "Я" - така че, можеш да си произнесеш на глас сам правилното названия на гл. им бог. - на който арабите пък ходят да се кланят на вулвата му в Мека !! ... Писна ми да съм възпитан и да щадя разни ОП-ове !! Наричам ги така, защото същността им е на "некроманти", тоест отворени съ кам долните ниски планове и вибрации на Вселената !!

- Хай сттига съм приказвал !

от Гет "ктист" ама и проклет !! щот съм рода на "Биците" :)) ... може и "Лъвовете", на които им "хорати"(говори) ХОРоса !
цитирай
17. d3bep - Бе тоя натан чифут ли е или дж...
19.06.2011 11:01
tzarkarui написа:


Бе тоя натан чифут ли е или джагал? Не че има голяма разлика м/у тях де... От сега нататък му режа (освен пластелина) сичките коментари. Чифутщини тук не са желателни, нито ще се допускат и за в бъдеще.


Не е нит чифутин, нито джагал, а едно доста объркано момче, което оди по форумите, яде се с хората и после взема навътре някой като се яде с него.

Явно в личния живот му ипсват достатъчно качествени емоции и сам си ги създава в интернет.
Аз му казах вече, ако не беше той, ти предполагам за римската теза не си чувал, а още по - малко да си я чел.
Той ше те накара да я прочетеш накрая... Ама де толкова акъл в главата, че и да мисли...
цитирай
18. get - - Ще задълбая в теми, които не са ми по вкуса, щот са противни на нашата душевност ...
19.06.2011 13:12
... и култура на българите. Това за призхода и етносната принадлежност.
- Юдаизма с неговият расизъм, започва да разделя по произход - ЕТНОСЕН и РЕЛИГИОЗЕН !! - Ние това не сме го правели - ще кажа, че предците ни на съзнателно или интуитивно ниво, са осмисляли и възприемали същностните или качествените харекиристики(вибрации) на човек или групата(род-племе). Съзнавали са почти съм убеден, че когато вътрешните нагласи, на човек го карат да се издига във вибрационно-ментално-интелектуален план това го доближава, до нещото наречено Бог. В обратният вариант, го отдалечава и го изпраща в ниските планове - на отрицателни тъмни емоции, което в последствие "богоизбраното" племе е нарекло Ад и са му сложили за "господар" Сатаната. Това е тяхна интерпретация - пък ни се хвалят, че били Монотеисти. Какви монотеисти са, като слагат опозит на Твореца - деструктивното начало, което персонифицират, като втори Бог ?!!
- В потвърждение правилността на тезата ми - преди християнството(това, което го знаем най-вече след тяхната редакция) от тогава се вкарват тези вярвания за "тъмната страна" и господаря й Сатаната. Някъде, някога при друга култура или религия това да се среща ? - Категорично "НЕ" ! - тези са, които демонизираха и опорочиха първоначалните ни "светли" вярвания, като ни набутаха някаква тяхна си "кавърверсия" и която след нейното налагане е донесла само низ от войни и робства, както съотнесено към отделният човек, така и за цели групи от населението или народи.
- Другото - тези, които изповядват този опошлен вариант на теогония и религия, където отидат се създават дрязги и настъпва експлоатация не само във физическият но и интелектуален аспект - на човек от човека ! - За пример, кои са най-големите роботърговци. Знаете ли че, зад търговията с африкански роби, стоят хора принадлежащи към тяхната религия и мировъзрение - Ливърпул от рибарско селце става град благодарение търговията с роби организирана от английските "криптоюдеи"

- Спирам !

от Гет "проклет"-лют !!
цитирай
19. tzarkarui - Дзвере, тази "ромска теза...
19.06.2011 13:24
Дзвере, тази "ромска теза" я знам още преди много време. Имаше един джагал (живееше в Брюксел) - Астромангал ли беше, Астромингил ли - ми не помня (http://karutzar.blogspot.com/2010/02/from-google-part-iv.html) - ама той се изживяваше като еманационна инкарнация на ИХУвата... Демек на Шива ама в женска опаковка...

Браткиш, твоите братя - манггалистанците - се изкараха по-по-най и от ариите. Чети Тук за единството в езика манггалистански, а пък и имат претенции да "притежават Шамбала... Пък и на санскрит хортуват - №1 са
Браткиш Камареро, вече доказахме, че Кришна е манггал от сой и бил написал РОМАяна. Един кришнаист с ник Astromidel го твърди, а браткиша Пип не го опроверга - напротив - пълна подкрепа за катуна мингиянски. Този Астроминдел доказа също, че от циганите не ставало сапун. Щото когато те сътворили Бог и човечеството (барабар с Арийската раса) били тревопасни (крави) марулоядци и нямали грам мазнина, която е необходима за производството на сапун.

А пък ме изнерви някакъв Astromidel - мингиянин с претенции мангалите да били създатели на космоса, Бог, всички човешки раси, езици (вкл. телешкия), азбуки - абе всичко. Мингиянска му работа. Браткиш Пип е цвете пред него. Ааа, ако не си прочел предишните постове за този Астроминдел - твърди, че Кришна било тяхно момче - мингиянче... Бе циганска му работа...

Сега браткиши, бихт искал много набързичко да ви направя едно глобално анализче на междувремевата Ситуация/Реалност, в който се намираме.
Спомнете си графиката за фалоса на Озирис и слизащите/изкачващи се души. Слизащите са Unaware, а изкачващите се - Aware souls. Към неосъзнатите са всички рязани пишки, ристиени, муслими, политици (всички без изключение), служители на Държавата, и други. От 1999г. информационния им портал започна да се затваря, като до 26.09.2011 ще се затвори напълно. (за животинския свят това ще стане година по-късно) Какво може да очакваме като следствие от това затваряне?
Продължава
цитирай
20. d3bep - Всъщност не видях в постинга ти р...
19.06.2011 13:56
Всъщност не видях в постинга ти римската теза :)

РИмската теза е интерпретация на името, коеот изворите вменяват на българите_вулгари и булгари), което име един колега - Боцманът , тълкува като римски гранични военни и доказва, че всъщност българия и българите са римски граждани на гранична служба по времето на Рим.

Тая теза се лансира в АБВ беге-история , от Боцмана и няколко приятели.
Според мен тази теза предстои да бъде реформирана, защото в последният си форум Боцманът доста силно е завил към траките.

Така че това не е научна теза в пълният смисъл на думата, а е неофициална хипотеза, базаирана на изследване и напасване на някои от изворите и преразглеждане на други, и всъщност на ниво дебат.

Маркнатан, говорейки за тая теза, просто ти разказва форумните си преживелици. Да не мислиш ,че ти разказва нещо, прочетено в библиотеката или некой учебник по история? Пази боже :)

Одил е по форума.
Драли са го.
И сега пише тука...
И ромска теза ,та ромска теза....

Иначе ,че някои от феновете на тая теза им е дръпнат сифоня, ясно...
Сол Инвиктус, пресен пример.
Изобщо момчето не осъзнава качествената разлика между това да е фен на тезата и фентазьор...
Обратната страна на тезата пък е МаркНатан.

Вече се замислям, дали пък тая теза нема да се окаже обществено вредна?
И от двете страни сходни девиации...

Поздрави!
цитирай
21. tzarkarui - Шантавизма в следствие от това &...
19.06.2011 14:13
Шантавизма в следствие от това "затваряне" видимо се проявява през последното време. Храсталаков и Обрама са ярко доказателство, Боко Тиквата - също. С други думи - липсата на информационен портал води до шантавизми. Това, което има да става хич не е розово - отсъствието на разум (не само при политиците) ще превърне (глобално) междувремевата реалност в отделение към 4ти километър. (обобщено назовавам всички тези unaware с термина "Рязани пишки") Оруел и 1994 ще ни изглеждат като безобидни фейлетони, а турските сериали - като "Война и Мир", Азис - като Моцарт... Без майтап. На "върха" на пирамидата ще се сборичкат яко - без значение дали пишката е рязана (Кан му извъртяха номер за да не фалира Щатите). В момента в Россия най-продаваната/купувана стока са сглобяемите защитни бункери. Като че ли нещо ще ги спаси. 100 кв/км под Осло е убежище за Елита, в Китай има 2 построени града (на север) - с абсолютно всичко изградено - от А до Я. Обаче са пусти - никой не живее там. В забранена зона са и Гуугъла не им прави сателитни снимки (мисля, че имах някъде такива). :) Шубето е голям страх. хехе:)

ОК, какво има да стане с тези рязани пишки. Защото даденият им период от 3102 ВСЕ свършва през 2012г. Ами - ще продължат да "цепят" надолу - във второ измерение - чака ги минералното царство на САтУРн.

За Aware ХОРата - ами чака ни пречистване. Аурично пречистване. И пълно Осъзнаване. Това естествено няма да стане внезапно, но постепенно. За сега не зная дали Луната ще продължи да съществува в земна орбита, но ако продължи, то тя няма да има тези астрални качества, които има в момента, но изцяло Творчески - с други думи - функция на Посейдон/Нептун. Махалото на Часовника ще се завърти на обратно - Ще станем такива каквито сме били в Древността. :) Обаче преди това трябва да се захванем за Фалоса на Озирис. Който съвсем не е обрязан. :) Или както съм казвал преди много години: "Рязаните Пишки - На Лъвовете"! хехе А Лъва и Водолея са едно - във Свинкса.
цитирай
22. get - - Хехе, разбрах я тезата ти - За къде да се хванем ...
19.06.2011 14:44
... за най-старият египетски бог г"ЕБ" който в последствие става на Себес(той, позналият себе си) пък най-накрая преминава в а,Гюптският Озирис ли, Озорис ли ... нямам претенции за египтолог ... за хе-гЕБтолог :)) ... Това да !! :)))

- Изпадаме в комична ситуация, като примерно с тази картинка на великият "руски" поет Пишкин, пардон грешката не е случайна !! - http://www.panoramio.com/photo/6990807
- Най отгоре, ще видите християнски кръст ... но същностното е в "свода" обсипан със звезди(стана, май като при Ботев ?) - ма звездите са от вида "меген Давид" и колкото броя на "богоизбраните племена" !
- Пък оня съд под свода не е урна със праха - а ритуалната кана от която "правоверните" в тържествената си пасхална вечер - пият осветеното от "авва Моше" ... вино-кръв ... щото с кръв е подписан договора завет м/у народа(богоизбран) и египетският жрец Моше преди да влязат в Аарец Изсра-Ел !!
- Бухахаха !!! :)))))

от Гет "ктист" от рода на Биците, дето били стражи на кастелите. Тези последни кастели носят и многозначителни имена, като Турун и Турно ... също, като името на "втората" ни стлица ТУРново, създадена от пришълци, от Никополис ад Иструм. Пък там има достатъчно символи на биците-воини, които поради тези им качества са били наемани с предимство, като римски войници - Царю, последната част бе опит да ти изясня същността на Римската теза ... така, както аз съм я приел - авторът и я обяснява от малко странни негови си позиции ?!

от боуил ГетКан

П.П. Междувременно тук намерих повече и по-добри снимки от гроба на Пушкин в Святигорският манастир - не лъжа за това, което имам в предвид !! - http://m-necropol.narod.ru/pushkin.html
цитирай
23. d3bep - Не знам дали не е масон. . . Времето м ...
19.06.2011 19:48
Не знам дали не е масон... Времето м уе подходящо за масони, а основната част от ритуалите на масоните са еврейски, щото много им се иска да възстановят египетските ама не знаят как... Те по принцип имат секакви езотерики, вкл. келтски , гласки и прочие ритуали но по нашите земи винаги еврейският е доминиращ.

Това не значи непременно че е евреин, но гледам неща, които ме навеждат на мисълта за масонлъка.
Ак обеше евреин обаче, и то от които трябва, нямаше да води такъв мизерен живот...
цитирай
24. get - - Мислил съм и върху тази възможност ... в рускозечиният интернет се коментира и ...
19.06.2011 21:49
... тази част от живота. Кога е бил на заточение, станал е член на масонска ложа в Кишинев. Но в последствие изследователите му, са категорични, че не е бил масон. даже в лична кореспонденция с декабристите ги критикува в тази насока.
d3bep написа:
Не знам дали не е масон... Времето м уе подходящо за масони, а основната част от ритуалите на масоните са еврейски, щото много им се иска да възстановят египетските ама не знаят как... Те по принцип имат секакви езотерики, вкл. келтски , гласки и прочие ритуали но по нашите земи винаги еврейският е доминиращ.

Това не значи непременно че е евреин, но гледам неща, които ме навеждат на мисълта за масонлъка.
Ак обеше евреин обаче, и то от които трябва, нямаше да води такъв мизерен живот...

- Не съм кой знае какъв специалист относно символиката на масоните - но мисля, че при тях изобщо липсва символът на каната за пасхално вино - това е запазено само при юдеите !
- Относно, че живота не му е вървял гладко - прав си.
- но това най-вероятно е поради темперамента му. такива хора кагала много, много не им цепи басма и ги превъзпитава - ако не им праща убиец. От това обаче, не следва да слагаме венец на мъченик на жертвата ! - поне така мисля ?
- като споменах кагал - значи поне за статута на евреите в Полша, за същите е бил измислен специален гражданско правен статут "роби на короната". По силата на това, кралската власт изпълнителната и съдебната(включая и религиозната) е била съсредоточена в ръцете ... кръгът от лица наречени "кагал". По отношение на своите подопечни те на практика са имали абсолютна власт(някои автори твърдят, дори и за право да произнасят смъртна присъда, без съд. Съответно се е изпълнявала от специална категория убийци. За същите в средновековието са се носели легенди ... нещо като съвременният "Шин бет")
- Много се отплеснах а не това е най-същественото !!

Поздрав
цитирай
25. tzarkarui - Гете, май се бъркаш - звездите са 10, ...
19.06.2011 23:43
Гете, май се бъркаш - звездите са 10, а не 12 както би ти се искало (за да са ИзРаЕлски). Обаче за сайта на Коми дето даваш - голям мерсаж. Само дето се изприщих докато го четох на руски - щото съм алергичен към този език, въпреки, че го говоря без запъване и търсене на думи - просто съм го научил "в леглото" - достатъчно дълго време живях с една рускиня от фински произход. Ако си направиш труда да преведеш въпросната статия на български ще стане много добро шоу - независимо къде ще се постне - дали при теб (в блога ти), или при мен. Този, който е написал статията е много добре с историята - на "Ти" е с нея. Става въпрос за Саамите, ладожкото езеро, фините, естите - въобще човека много точно си ги обяснява нещата - даже и че Киев си е бил чифутски град - нещица за които "бия камбаната" от дълго време, обаче дъновистите (като Спароток например) се правят че не чуват. На гроба на Пушкин няма масонски символи, което не означава че не е бил масон - такова де - зидаро-мазач.
Ботев (пък и Левски) не е бил масон - Гарибалдист е бил. Левски също. И Раковски. Но не и Захари Стоянов. Въобще въглищарския занаят (карбонарите гарибалдисти) е доста далече от зидаро-мазачеството.

Въобще - видите ли някъде "жертвоприношение" (:) с изключение на НемаТодското хехе) - било то с кръв, вино, плодове - абе жертвоприношение - кришнаитска парлама е. Щото всички религии произлизат от кришнаизма, и юдаизма не прави изключение. Лунни са. При Слънчевите култове (за религия там въобще не може и да става въпрос, но за Знание) няма жертвоприношение, а боравене с Енергии. Като видимото слънце е само символ за НеВидимото Слънце - източника на Живот. Гетски много правилно отбеляза по-горе - за етноси по онова време и дума не може да става въпрос.

хехе Мингияните (всичките - юдеите също) са като бинарен код, на който са махнати единиците, и са останали само нулите. Хем Микро, хем Софт... :) хехе

Цар Кару І - ecce Inquisitor Curiae
цитирай
26. get - - Не бъркам, ма почвам да си звуча маниакално с ... това броене ...
20.06.2011 09:25
... на "меген Давиди" ! :((
tzarkarui написа:
Гете, май се бъркаш - звездите са 10, а не 12 ...

Звездите на паметника са 11(единадесет) изтърваш онази горе, която е овенчана с венеца . Този венец да ти докарва на като дизайн на този - http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/d6/Coat_of_arms_of_the_Soviet_Union.svg/300px-Coat_of_arms_of_the_Soviet_Union.svg.png - Защото на мен, много "Да" ! - но тук венеца все още не е затворен, защото пророчеството не се е осъществило. Поради това и звездата е петолъчна ! Ще стане с шест лъча, когато се осъществят всички условия от пророчеството, тоест когато СЕ НАМЕРИ и ИЗГУБЕНОТО ПЛЕМЕ (предполагам знаеш, че търсят едно такова - дванадесето племе ?). Сърпът и чукът пвтарят силуета/графиката на една тяхна буква с окултно звучение в контекста на пророчеството ?
- Най-общо казано, когато са налице всички условия на пророчеството - ще дойде месията(Мешиах) и ще настъпи Царството(тяхното) божие на земята ... което ще трае Милениум.:))
- Относно Джузепе Мацини и "Giovine Italia" и поне още шест "нови-млади" Германии, Франции, Полшии и т.н.(горе долу колкото европейски държави е имало към момента) карбонарите, там нещата са други и отиват към, така наречената "черна аристокрация", замъкът Уиндзър и "английската" кралска фамилия, лорд Палмерстън, министър председател по времето на кралица Виктория. По въпроса има много добри материали от т.нар. "Шилеров институт", доаен на който е Линдън Ларуш(последният въпреки, че няма завършено образование е съветник на поне един амер. президент).
- За нашенските революционери масони Захарити братя Обретенови не ми се говори !
- Но има нещо, което ме смущава разсъжденията ти. Женски божества и начала си съществуват ! Но от това мисля не следва, да ги демонизираме. Просто те са част от картата - на света или всемира. Доколкото ми е известно древните са го знаели това и съответно са избирали оптималният маршрут за личностната си себереализация.
цитирай
27. tzarkarui - Женски божества и начала си съще...
20.06.2011 12:14
Женски божества и начала си съществуват ! Но от това мисля не следва, да ги демонизираме.

Въобще не ги демонизирам. Напротив. Женското начало е ТВОРЧЕСТВО. Но енергиите идват от мъжкото начало. Ако визираш рязаноклиторовата мадам на публичния дом - хехе - ами демоница си е, и още не знае, че времето отпуснато и от Господаря (на Времето) САтУРн изтече. В момента виждаме само Агонията. Демоницата трябва да се научи да Твори. И затова ще се върне при САтУРн да създаде минерално царство (щото там са предимно газове в момента) с помощта на слугите си с рязани чорки - ОПовете дето се изживяват като ХОРа. Ама това е друга манджа и не ни (нас ХОРата) засяга пряко.

Гете, в Палестина е имало българи (от Гарите), които са имали и училища (точно както и в Египет) за Просвещение. Даже си го има яко подчертано в книгата на ристиените - (не помня кой) цар юдейски убил и разрушил градовете на пророците. Въобще тези 10 изгубени племена никога не са били еврейски, като семити са били само Юда и Вениамин - даже Данците (днешните грци) не са били с рязани пишки. После - има нещо други - символа на Луната, който за всички семити (или сеМръсни) е бил основен. Такъв е и до днес - вижда се на върховете на джамиите. Виждаме го и в книгата - закачен на вратовете на камилите. ОБРЯЗВАНЕТО Е СИМВОЛИКА - "ОТРЯЗВАНЕ" ОТ КОСМИЧЕСКИЯ РАЗУМ! Най-малкото защото Луната "грее" с отразена светлина. (Луната е мъжка по характер) :) Въобще - видиш ли някъде Лунен календар - и си прави сметката за какво иде реч...

За карбонарите - абе има много шалшименто из днешната история. Наполеон си е жив Гарибалдист и антимонархист. Точно за това ингилизките рязани чорки толкова много са го ненавиждали. Е, накрая една рязана вагина (дето му е бил генерал) го предава на бойното поле, за което предателство малко по-късно го правят Сар на Швеция. А още малко по-късно се сключва "вечен мир" м/у Швеция и Россия, за който "мир" шведите (с непромити мозъци) имат една приказка - "Бог да го прости Густав Васа"
цитирай
28. tzarkarui - хехе Браткиш Никстан, хубав виц. ...
20.06.2011 16:28
хехе Браткиш Никстан, хубав виц. Обаче ми е ногУ интересно (х)Адам дали му е била рязана карабината, с която опикал наокОлУ? Пък Ева (след като не получила мозък - е, малко костен мозък - нали е била създадена от реброто адамово) защо аджеба започнала флирт със змията (лунните възли, Орел, Скорпион), от който флирт се получил оралния секс? Ми будала си е била Ева още от тогава - щото на вместо да гълта "змийската отрова" я плюела.. хехе

А пък за дневника на Адам и Ева много сполучливо го е описал Марк Туейн - не знам дали има български превод.
цитирай
29. d3bep - Тоя Марк Туейн малко ми бие на туийн ...
22.06.2011 12:14
Тоя Марк Туейн малко ми бие на туийн пийкс
цитирай
30. анонимен - "Троловете" в блога? Знаете ли ги?
03.07.2011 18:27
Панто - самоопределил се трол лайно! Пише дълги безмислени разказчета и се мисли за оригинален. Мозъчни гънки - 2-3, получени от удари по главата. Социален статус - неграмотен, самотен, нещастен и пристрастен към социално-клюкарските мрежи. Пъзлив, обидчив, не може да даде адекватен отговор, върти латерната с познати фрази. Ако го хвалиш си добър, който и да стои зад ника. Ако го плюеш, си враг, нищо че пак си ти, но зад друг ник. Модерацията - задължителна!

Рустам - нещастен, остарял, парясан даскал, прекарващ времето си пред допотопна щайга с тумбест монитор. Както се казва "Барабар Петко с мъжете". Умствено ограничен, но по селски мазен и хитър. За да не го плюят, предпочита да лиже плюнките на плюещите на далеко. Трол мечта, но само негова си мечта. Модерацията - задължителна!

в основата на всички разправии в блога е оня даскал олигофрен от Бургас и клонираните му профили. Гответе се да го трепаме. Намерих му адреЗа и ИП-то. Рустаме, пази се. Като те свършим ще почнем Турбото.
IP address: 93.155.227.200 в училището
IP address: 77.77.128.127 дом.
цитирай
31. mt46 - Да,
04.07.2011 23:13
християнството е насилствено наложено ат Борис... Може би оттам тръгва нашето чуждопоклонничество...
цитирай
32. tzarkarui - :) Самото ристиенство е измислено ...
05.07.2011 10:03
:) Самото ристиенство е измислено от синагогата (в лицето на равина павел/савел - не го знам колко е бил хапостол) и наложено от император Константин (по "препоръка" на неговата майка) с помоща на Eusebius на първия Никейски събор. По това време (вече) Александрия (Египет) е била напълно юдеизирана (ристиянизирана) от (х)фанатичните рязаночоркоффци и човекоубиеца-садист Кирил (Хипатия+александрийската библиотека), като е започнало ристиенизирането на храмовете на Изида, която рязаните корнишони наричали Мария. Самите Орфеисти-лечители - последователите на будиста Йошуа, се били изолирали в общини (:) които кой знае защо археолозите наричат юдейски), които по времето на Константин вече не съществували (разрушени от неговите предшественици), и членовете им по времето на събора са били известни под термина "Гностици", като някои от техните учения са залегнали в книжлето (наречено гръмко Библия). :) Ама това е история - а юдейските дъновисти не им понася Историята - пречи им на обрязаните мозъчета, и им причинява главоболия. :)

Цар Кару І - ecce Inquisitor Curiae
цитирай
33. d3bep - християнството е насилствено н...
05.07.2011 12:57
mt46 написа:
християнството е насилствено наложено ат Борис... Може би оттам тръгва нашето чуждопоклонничество...

Мда, пропагандата за християнството го налага като някаква човеколюбива и готина религия, която тържествува над злото и се бор ис добро и мъченици.

Истината обаче е следната.
Християнството е терористична организация, въвличаща първоначално бедни, абдали, роби и прочие, а после използвайк имасата им за погроми и политически цели.

Няма такова нещо като "дата на приемане на християнството" .То не е приемане на християнството .До тази дата във всяка държава голяма част от населението СА СИ християни.

Това е ДАТАТА НА ЗАБРАНАТА НА ВСЯКА КОНКУРЕНТНА РЕЛИГИЯ.
На практика това е.
Хриситяните се добиртат до властта и забраняват другите религии и отбелязват датата.
Това е датата на краят на религиозната толерантност ВЪВ ВСЯКА ДЪРЖАВА - ОТ РИМ ДО БЪЛГАРИЯ.

Това не е повод за празник, мене ако питате... Ама некои го празнуват и му се възхищават.
цитирай
34. tzarkarui - ДАТАТА НА ЗАБРАНАТА НА ВСЯКА КОН...
05.07.2011 13:56
ДАТАТА НА ЗАБРАНАТА НА ВСЯКА КОНКУРЕНТНА РЕЛИГИЯ.
На практика това е.
Християните се добират до властта и забраняват другите религии и отбелязват датата.

Братиш Дзвер, по-точно и лаконично не би могло да се каже.

погроми и политически цели

Ами да - "човеколюбеца" кирчо александрийски и Хипатия+Александрийската библиотека. :) Добре че Свинкса е бил под пясъците - щото и него са щяли да разрушат във фанатизма си (юдейски). Обаче "преобразували" храмовете на Изида в синагоги (църкви), а после мюслитата им сложили ракети (минарета). :) Така и до днес... :)

Цар Кару І - ecce Inquisitor Curiae
цитирай
35. balkan1 - Не знаех ...
22.12.2011 14:34
... за тази база на муцуните -
http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D0%B2%D1%80%D0%B5%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%8F_%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%BC%D0%BD%D0%B0%D1%8F_%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%8C
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tzarkarui
Категория: История
Прочетен: 432269
Постинги: 23
Коментари: 674
Гласове: 1836
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031