Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.03.2011 17:55 - Братски съвети към либийската опозиция
Автор: tzarkarui Категория: Политика   
Прочетен: 5176 Коментари: 7 Гласове:
16


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Това много ме изкефи. Прочетох го в news.bg,  подписано е от Десислав Вълканов и предполагам, че е негов Copyright ©2011
Ето ви и текста - кефете се:


Братски съвети към либийската опозиция Десислав Вълканов ©2011

Колеги. Братя. Джамхирци. Предвид натрупания дългогодишен опит в демокрацията си позволяваме да ви изпратим някои съвети как да се справите със ситуацията и да направите прехода си както трябва.

Ето нашите съвети. (Сложете ги в папка със сини корици, за да замести зелената.)

1. Трябва ви мирен преход. Прекратете протестите и се приберете вкъщи. Кадафи така или иначе ще трябва да подаде оставка и прехвърли шатрата на друг.

2. Междувременно си изберете опозиция. Не подбирайте кой влиза в нея и как. Пуснете вътре всеки, който вика силно на площада, а ако има роднина на видна позиция от другата страна му дайте равен глас в съвета.

Важно е да я наречете с абревиатурата на държавна сигурност във вашата страна. Сложете едно "с" за "съюз", за да е по-ясно.

3. Свикайте кръгла маса и почнете разговори за промяна с хората на Кадафи. Там със сигурност ще има разбрани хора, "реформисти". Нека те, а не хората, които ви подкрепят постигнат исканията. Да си знаят мястото от самото начало.

4. Позволете на реформистите-кадафисти да направят правителство и да изнесат валутните ви резерви зад граница. (Виена е добро място, препоръчваме го.)

Глейдате как "реформистите" използват парите, за да изградят фирми, медии, социологически агенции и частни милиции. Нека изграждат. В замяна поискайте къщата на баба си дето Кадафи я направи детска градина и вземете куфарчето предназначено за вас.

Пребройте парите си и не забравяйте да благодарите.

5. Свикайте избори и позволете на службите на Кадафи да ги организират. Не се тревожете за гласуването и бюлетините. Те ще се оправят. Е, може да се случи хора да обикалят Триполи с бюлетини и протоколи в изборната нощ, но това ще мине, повярвайте ни. Най-много някой актьор да се разплаче драматично в предизборното студио.

6. Признайте резултатите от изборите и кажете на хората да си седят вкъщи. В замяна направете слабия си лидер президент. (Опция: употребете два дни в дискусии  с кадафиститие дали да не се казва председател.)

Същественото е да вземете за вицепрезидент генерал-кадафист от службите, който да подпали партийния джамахирски дом и да прочисти документите и досиетата оттам. Не забравявяйте да включите в коалиционно правителство, което да свърши тежката работа и да понесе негативите.

И също, оставете кадафистите да напишат конституция, която да не може да се променя с референдум.

7. Разцепете опозиционния си съюз на три и свикайте нови избори. Спечелете ги с един процент. След девет месеца президентът ви демократ да излезе на някоя поляна и да поиска сваляне на правителството на партията си. Съгласете се.

8. Оставете новото правителство да се мотае две години, докато частните милиции на кадафистите застраховат населението и създадат банки. Рефинансирайте ги няколко пъти с държавни средства. Източете държавните си предприятия.

9. Когато на всички им писне върнете кадафистите-реформисти на власт с обещания за ред и стабилност. А после....

Спирамe дотук, за да ви е по-интересно.

Има още много, но вие сте млади и неопитни и ще вземете да объркате нещо. А и това ще ви стигне за първите седем години. Когато доларът стане 3000 динара и заплатата ви стига за пакет тоалетна хартия се обадете за следващите девет съвета.

Успех





Гласувай:
20



1. zelas - Честита арабска перестройка! Само ...
05.03.2011 18:03
Честита арабска перестройка! Само следвайте гореупоменатите инструкции - работи всеки път безотказно!
цитирай
2. raders - Наистина братска загриженост :)
05.03.2011 18:33
Наистина братска загриженост :)
цитирай
3. d3bep - Мдам. В техния случай перестрой...
06.03.2011 12:33
Мдам.
В техния случай перестройката ше е по - трудна.
Пречат им петролните кладенци.

1. Убаво е те да бъдат дадени на концесия на първия милиардер, който акостира в Либия с яхтата си(или самолета си Ф16 или повече).
2. Сичкото предприятия трябва да се сметнат наново и по въможност продадат на парче, щото така има повече печалба.
3. Всичкото танкове и оръжия трябва да се сметнат на ново и продадат на парче, по възможност на некой железар...
4. Да се основе държавна комисия, която успешно да увеличава земята на държавата, заменяйки 1 декар в Бенгази за 3 декара пустиня.
4. После държавата е хубаво да итегли некъде към десет на трета по педесет милиарда долара външен дълг(най - убуу от Щатите и Израел, там как ги викат - световна банка, валутен фонд...) и да го раздаде на заинтересованите да орат пустинята в куфарчета.
5. Със средствата от приватизацията в държавния бюджет държавата да откупи всичкото жито, реколта 2012 в пустинята, като даже може да вземе пустинните имоти в аренда или да ги обедини в кооперации.
6. Със идващата криза на реколтата ше се оправяме по - късно, с друг заем ,само трябва да го сметна.
7. За да се развие селското стопанство и инфраструктурата тряя да се обявят заплати по един милион долара в Триполи и таван от 100 долара във всички други градове. Така ше се концентрира производствена мощност за бъдещата инфраструктура. И по - лесно ше се намира работна ръка, всичко ше е по - компактно.
8. ДОбре е да се сметнат спестяваният на ората по времето на Кадафи.
После да се отпуснат посредством новопръкнала се банкова система на някой като заем.
9. И да се смени валутата...
Хитро, а?

Поздрави на братята либийци, гиптяни, тунизийци и т.н.
Успех.

Много готина статия!
цитирай
4. zelas - САЩ: Завладяването на Изтока
06.03.2011 21:27
http://www.youtube.com/watch?v=X3slxJWYsoE
цитирай
5. dolsineq - "1. Трябва ви мирен преход. ...
19.03.2011 10:43
"1. Трябва ви мирен преход. Прекратете протестите и се приберете вкъщи. Кадафи така или иначе ще трябва да подаде оставка и прехвърли шатрата на друг." - защо да трябва, да я подаде?
цитирай
6. solinvictus - КаруЦар аз съм песимист зелената ...
24.03.2011 23:15
КаруЦар
аз съм песимист зелената папка е муджахидинска(те са обучени на баш "демокрация" и когато я въведаха почнаха пак да ги бият с танкове ,самолети ...с катюши и даже и с РПГ-9
Та време е учителите да си починат малко ,те каталясаха да ги обучават в "демоКрации" хахаха
цитирай
7. kostadin - Сигурно пощата и превода са се за...
11.10.2012 09:53
Сигурно пощата и превода са се забавили ,защото убиха Кадафито но започнаха да изпълняват препоръките от т-ка № 4
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tzarkarui
Категория: История
Прочетен: 433295
Постинги: 23
Коментари: 674
Гласове: 1836
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930